El grup ‘Argila de l’Aire’ d’Almussafes recull els seus 20 anys de vida en un llibre

El grup ‘Argila de l’Aire’ d’Almussafes recull els seus 20 anys de vida en un llibre

En un total de 236 pàgines, els escriptors i poetes que integren Argila de l’Aire relaten, amb tot detall, l’inici del projecte, amb una primera reunió celebrada el 6 de març de 1991 al Centre Cultural d’Almussafes que va congregar a un total de 23 poetes de tota la Comunitat Valenciana, la formació del grup i també les primeres iniciatives portades a terme.

Un espai especial està dedicat també a eixes reunions que portaven a terme els fundadors del grup en una sala del soterrani del Centre Cultural d’Almussafes, tots els divendres de vesprada, conegudes com les reunions a les “Catacumbes”, a les primeres lectures, al primer recital conjunt o als inicis del Certamen Poètic d’Almussafes, entre altres fets que resten a la memòria de tots els protagonistes.

“Amb este projecte el que fem es una petita memòria d’eixos 20 anys dedicats a difondre la cultura per tot arreu, actuant així mateix com a divulgadors de la poesia”, destaca Mª Carmen Sáez, qui portà el projecte fins a Almussafes, acompanyada per altres amants de la literatura com Mª Carme Arnau, Ana Pastor, Francis Ferris, Salva Hernández, Jose Antonio Mateo i José Ramón Cervera, entre altres.

“Les sendes transitades” també rememora el treball inaturable d’Argila en totes les seues vessants, entre les que destaquen principalmente els recitals, les animacions lectores, els espectacles teatrals, els homenatges als poetes, les sessions de conta-contes, així com el treball editorial del grup, que consta de les tres antologies, la revista Diàfora i el darrer projecte: “Els llibres d’Argila”.

Les imatges retrospectives juguen un paper fonamental en l’obra, en la qual els seus autors, els propis integrants de l’Argila reserven un apartat de converses “amb algunes de les persones que d’una manera o d’altra han tingut una especial transcendència per a l’associació com Elvira López, Denis Puerto, Josep Mª Bullón o Marc Granell per citar-ne alguns”, destaca Berna Blanch, un altre dels creadors del grup, en el pròleg del llibre.

Així mateix, els autors han fet un esment especial als actes de commemoració dels seus vint anys d’història, que celebraren en octubre de 2014  al Centre Cultural amb la companyia de moltes persones i amics, amb dos jams poètiques obertes i amb una ampla exposició gràfica il·lustrativa del seu  recorregut.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.