L’Ajuntament d’Almussafes es prepara per al Dia per a l’Eliminació de la Violència de Gènere

L’Ajuntament d’Almussafes es prepara per al Dia per a l’Eliminació de la Violència de Gènere

El pròxim divendres 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona i l’Ajuntament d’Almussafes s’uneix a aquesta lluita a través de diverses activitats encaminades a conscienciar als ciutadans i a comprometre’ls en l’eradicació d’aquesta xacra que cada any afecta a centenars de dones i a les seues famílies, algunes amb resultat de mort.

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de la localitat ha organitzat una completa agenda d’actes amb els quals els veïns “podran acostar-se a la crua realitat d’un fenomen que ha de combatre’s de manera ferma i sense baixar la guàrdia”, assegura la regidora delegada de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud.

La programació s’iniciarà el dia anterior, el dijous 24 de novembre a les 17:30 hores en la sala de conferències del Centre Cultural. Allí es projectarà l’obra teatral “Defensa de Dama”, en la qual l’actriu Amparo Larrañaga interpreta el paper d’una dona maltractada que s’enfronta a un marit condemnat per una brutal pallissa que la va portar a estar en l’hospital i de la qual encara pateix seqüeles psicològiques. Posteriorment s’obrirà un col·loqui sobre el tema.

Ja durant la jornada del 25 de novembre es desplegaran una sèrie d’iniciatives per a abordar el fenomen a través de diferents punts de vista. A les 12:30 hores tindrà lloc davant de la casa consistorial la tradicional concentració solidària i lectura del manifest contra la violència de gènere a càrrec de la “Associació de Dones Progressistes”.

A les 17 hores, la jutgessa Lara Esteve, el responsable del lloc de la Guàrdia Civil d’Almussafes, Javier Muñoz, i el cap de la Policia Local, Ernesto Serrano, impartiran una conferència titulada “La violència de gènere. Un problema multidisciplinari”, en la qual els assistents coneixeran quines són les implicacions d’aquest assumpte des del punt de vista legal i de les forces i cossos de seguretat.

Al final de la mateixa s’inaugurarà l’exposició “Hi ha eixida”, que mostrarà en el hall del Centre Cultural una selecció dels cartells dissenyats pels alumnes de dibuix artístic de l’IES Almussafes. Els treballs, fruit d’una iniciativa duta a terme pel centre educatiu per a conscienciar als alumnes sobre aquesta qüestió, estaran exposats en la recepció de la infraestructura fins al pròxim dilluns 12 de desembre.

A la nit, i per a posar el punt i final a la jornada, la cafeteria del Centre Cultural acollirà un sopar de cabasset per al qual és necessari inscriure’s en l’Oficina d’Atenció al Major fins a dimecres que ve 23 de novembre, en horari de 9 a 13:30 hores. A continuació, es llegiran alguns fragments del llibre “Passos Lleugers”, en el qual la novel·lista i poetessa italiana Dacia Maraini arreplega testimonis de casos reals documentats per Amnistia Internacional.

“Serà una commemoració que combinarà homenatge a les víctimes, reivindicació del cessament de la violència i conscienciació social, per la qual cosa esperem que els ciutadans assistisquen als actes, en els quals estic convençuda que descobriran nous punts de vista de la situació”, destaca Davinia Calatayud.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.