El veler Caballeros, de Gandia, guanya la Regata Torre del Marenyet de Cullera

El veler Caballeros, de Gandia, guanya la Regata Torre del Marenyet de Cullera

El veler Caballeros, capitanejat per José Caballero i pertanyent al Club Nàutic de Gandia, va aconseguir imposar-se en la IX Regata Torre del Marenyet que es va celebrar dissabte passat en aigües de Cullera.

Per darrere van quedar el Barbablu de Carlos Pavía i el Llevant Blau Regata de Victoria Vives, tots dos del Club Nàutic de Cullera, entitat organitzadora de la prova. El Caballeros també va vèncer en la classe regata i en la classe club la victòria va ser per al Constància II de Bernardo García (CN Cullera).

El camp de regates estava situat entre la Penyeta del Moro i la desembocadura de l’Estany. La jornada es va caracteritzar per un vent suau d’uns 6 nucs (les embarcacions van arribar a quedar-se pràcticament parades en algun moment), però que va bufar de forma inestable, passant d’un vent suau de ponent a bufar del nord i després a llevant. No va ser fins a les 14 hores quan va començar a bufar de Garbí i va anar estabilitzant-se.

Així, la primera volta va ser més inestable pels canvis de vent, que van obligar a canviar de veles a les embarcacions; mentre que la segona volta al camp de regates va ser més estable.

En temps real, el primer a creuar la meta va ser el Llevant Blau Regata, seguit del Barbablu. Ambdues embarcacions van dominar la prova durant tot el matí. El Caballeros va entrar en cinquena posició, però va quedar primer en la classificació general ja que en les regates s’apliquen uns valors denominats “rating” per a determinar els resultats finals. Aquests valors estan relacionats amb les característiques de cada veler.

O.R.

Fotografia de Diego Moreno


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.