“Treballant per la Igualtat”, front institucional contra la violència de gènere

“Treballant per la Igualtat”, front institucional contra la violència de gènere

Este dijous ha nascut a Sueca el grup “Treballant per la igualtat”. Després de diverses trobades, els 14 municipis que conformen el Partit Judicial de Sueca s’han tornat a donar cita hui, esta vegada a la Biblioteca Municipal de Sueca, per formalitzar l’acord de col·laboració entre tots ells per tal de coordinar les seues polítiques contra la violència masclista. L’acord, que es materialitza en este grup de treball, té per objectiu aconseguir la igualtat real i la total eliminació de la violència dels homes envers les dones en l’entorn més pròxim i a la societat en general.

El titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº4 i de Violència contra la Dona a Sueca, el magistrat José Luis Mendoza, qui en certa manera ha impulsat la iniciativa, i el tècnic de l’oficina municipal d’atenció a les víctimes de violència de gènere de Sueca, Agustí Sapiña, han estat els encarregats d’exposar l’esperit i l’objectiu del grup. Segons han assenyalat, al sí de “Treballant per la Igualtat” hi ha un grup de persones que es defineixen preocupades i compromeses en la problemàtica i que pretenen mantenir constant i obert el debat i la protesta front qualsevol acte de discriminació envers les dones.

Una de les primeres mesures adoptades pel grup ha estat la redacció d’un manifest consensuat que clama per la igualtat d’oportunitats, les llibertats de les dones i el rebuig frontal a la violència masclista. El document, que es llegirà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el pròxim 25 de novembre, a totes les poblacions i que ha estat presentat pel magistrat Mendoza, ha estat aprovat per unanimitat a tots els ajuntaments implicats que han refrendat la moció als respectius plenaris. El text convida a sumar esforços i crear sinergies de treball en comú per construir dinàmiques innovadores contra el model de societat patriarcal i que arriben a eradicar definitivament la violència masclista.

En este acte, el grup ha fet palesa l’obstinació de tots els municipis en la lluita contra la violència masclista. El grup es compromet així a mantenir, a partir d’ara, una estreta col·laboració, materialitzada en reunions periòdiques als diferents pobles del partit judicial i amb els cossos i les forces de seguretat de l’Estat i la Policia Local, i en este sentit, han concretat ja la propera trobada per al pròxim dimecres, 30 de novembre, a Favara. Es tracta de construir un espai de debat, on puguen compartir experiències i iniciatives i d’on puguen nàixer també acords municipals consensuats, tendents a la millora efectiva de les dones en general i de les dones que han patit violència masclista en particular.

Entre altres objectius, Mendoza ha destacat també la reivindicació de la creació d’un Punt de Trobada Familiar (PEF en les seues sigles en castellà) per al Partit Judicial de Sueca. Actualment, el Partit Judicial no compta amb esta prestació i ha de fer-ne ús del PEF de Gandia, el qual es troba saturat per l’alta demanda. L’Ajuntament de Sueca cediria un immoble per a la creació del PEF i la resta de municipis implicats participarien en l’adequació de l’espai en proporció al seu nombre d’habitants. En la trobada de hui, els representants dels diferents ajuntaments s’han compromés, així mateix, a incloure una partida als pressupostos de 2017 amb este fi. La Conselleria de Polítiques Inclusives i d’Igualtat està assabentada del projecte i ha mostrat la voluntat d’implicar-se en el mateix i en relació amb això, representants del grup han explicat que es mantenen converses amb Conselleria per tal d’avançar en el projecte.

La presentació ha comptat també amb l’assistència de representants de tots els municipis que participen en esta acció coordinada: Albalat, Benicull, Benifaió de la Valldigna, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola, Simat de la Valldigna, Sollana, Sueca i Tavernes de la Valldigna.

Ajuntament de Sueca

Manifest_i_actes_contra_violencia_genere_2016


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.