El govern de Cullera talla camins rurals per evitar els robatoris als horts de taronges

El govern de Cullera talla camins rurals per evitar els robatoris als horts de taronges

Amb l’inici de la temporada de la taronja els robatoris al camp entren en un període crític. Per tal de lluitar contra un dels principals problemes que patix el sector agrari, la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Cullera prova enguany amb un nou sistema de tall de camins rurals que tracta de posar les coses més difícils als lladres de collites.

La mesura serà efectiva d’ací a pocs dies i s’allargarà durant tota la temporada de cítrics fins passades les festes majors de la localitat, ha explicat este matí el regidor d’Agricultura, Marc Joan.

S’ha decidit el tall de camins a la zona de la Raconà del Xúquer, una de les més afectades pels robatoris els darrers anys. El consistori usarà blocs de ciment —els denominats New Jersey— per tallar les entrades i eixides, deixant solament un camí obert a la circulació.

Joan ha detallat que els camins tallats seran el del Pla Gran, Pla Xiquet, camí del Rafel i  camí de l’Assut. El que quedarà lliure per al pas de vehicles serà el camí del Baló.

No obstant això, sí que es permetrà la circulació de bicicletes, motocicletes i el pas de persones a peu per totes les vies anteriorment citades, ha matisat el regidor.

La idea és «bloquejar» el pas de furgonetes, camionets o turismes que es fan servir per a  carregar les mercaderies robades. «Sabem que no és una solució definitiva, però suposarà un entrebanc més que dificultarà l’activitat delictiva», valora el responsable de la política agrària municipal.

A més a més, també es dificultaran els robatoris a les casetes disseminades que hi ha per la zona. «És una mesura que ja s’ha provat en altres localitats i pensem que pot donar bon resultat», ha indicat Marc Joan.

Que no ens toquen la collita
D’altra banda, i dins de les accions per previndre els robatoris al camp, la regidoria prosseguix amb la campanya ‘Que no ens toquen la collita’. En esta ocasió amb una xarrada de la Guàrdia Civil dirigida als propietaris de camps de taronges, la qual se celebrarà el dimecres a la Casa de la Cultura (18.30 h). Els responsables de la Benemèrita donaran indicacions als llauradors per tal de reduir el risc de partir furts.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.