La Biblioteca Municipal d’Almussafes, seleccionada pels Premis María Moliner

La Biblioteca Municipal d’Almussafes, seleccionada pels Premis María Moliner

La Biblioteca Pública Municipal d’Almussafes segueix rebent el reconeixement de les institucions. L’últim dels premis obtinguts per aquest servei gratuït oferit pel consistori de la localitat ha sigut la classificació per al premi María Moliner d’animació lectora en municipis de menys de 50.000 habitants. D’aquesta forma, la població ha aconseguit situar-se entre els primers 300 municipis a nivell estatal i entre els primers 20 de la Comunitat Valenciana, d’aquesta convocatòria impulsada pel Ministeri d’Educació del Govern d’Espanya gràcies al projecte “Un, dos, tres… A llegir!!!”. L’Ajuntament rebrà com a recompensa un lot de 250 obres que s’incorporaran a la col·lecció de la biblioteca.

En el mateix s’inclouen activitats tan variades com les sessions de conta contes, presentacions de llibres, el club de lectura, visites guiades a la biblioteca per a escolars, tallers d’animació lectora i trobades amb autors, a més del certamen de Poesia “Marc Granell” i la Setmana del Llibre.

“Aquest guardó és una mostra del nostre compromís amb el foment de la lectura en totes les franges d’edat de la localitat, seguim dedicant grans esforços a aquesta qüestió i aquest reconeixement suposa no solament una alegria sinó la confirmació que anem per bon camí”, es felicita la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra.

L’objectiu dels Premis María Moliner és incentivar les accions d’animació a la lectura de xiquets i joves, d’eficiència i labor bibliotecària, la integració social en la seua comunitat així com l’ús de les noves tecnologies en els municipis de menys de 50.000 habitants.

Premiats
En aquesta edició, també rebran premi en metàl·lic els primers classificats en cadascuna de les tres categories, guardons que finança cada any la Fundació Coca-cola Juan Manuel Sainz. El Premi María Moliner al millor projecte d’animació a la lectura en municipis de 5.001 a 20.000 habitants ha recaigut en la biblioteca de Cabanillas del Campo (Guadalajara) per “La biblioteca ante tod@s” i el dedicat als municipis de fins a 5.000 habitants ha sigut per al presentat per la biblioteca d’Erro (Navarra) per “Piensa globalmente, actúa localmente. Itinerarios de dinamización cultural en el Pirineo”.

Per la seua banda, el que reconeix la labor d’animació a la lectura dels municipis de 20.001 a 50.000 habitants l’arreplegarà l’Ajuntament d’Armilla (Granada) pel projecte “Solo se ve bien con la biblioteca”, iniciativa en la qual es feia l’ullet al 73 aniversari de la publicació de “El Petit Príncep”, de l’escriptor Antoine de Saint.Exupéry.

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, a través de la Secretaria General de Promoció del Llibre, la Lectura i les Lletres Espanyoles ha destinat en 2016 640.000 euros al desenvolupament d’aquesta iniciativa.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.