Aigües de Cullera incorpora els primers vehicles elèctrics municipals per la sostenibilitat

Aigües de Cullera incorpora els primers vehicles elèctrics municipals per la sostenibilitat

L’Ajuntament de Cullera ha fet hui un pas més en el seu objectiu de convertir el municipi en una ciutat més sostenible. L’alcalde, Jordi Mayor; el regidor del Cicle Integral de l’Aigua, Juan Vicente Armengot i la gerent de l’empresa mixta Aigües de Cullera, Laura Gascón, han presentat els primers vehicles elèctrics amb els quals comptarà el consistori per a la prestació de serveis municipals.

Fins ara, l’ajuntament només comptava amb un vehicle híbrid de la Policia Local, per la qual cosa esta incorporació suposa «un pas més per a reafirmar el compromís del govern de Cullera en la seua lluita contra el canvi climàtic», ha declarat Mayor.

Les noves furgonetes, que entren en funcionament a partir de hui, estan equipades per als treballs d’operacions de manteniment en les xarxes i instal·lacions d’aigua del servei i s’han seleccionat atenent a criteris d’autonomia, càrrega i comportament tècnic.

20 % de la flota
A més, suposen el 20 % de la flota d’Aigües de Cullera, segons ha explicat Gascón, qui ha detallat que tenen una autonomia de fins a 170 quilòmetres i el consum mitjà és de 155 watts/quilòmetre amb una potència màxima de 60 CV. La capacitat de la bateria és de 22 kilowatts i el temps de recàrrega al 100 % és de 6 hores.

A més, encara que el cost econòmic en l’actualitat és sensiblement més alt que aquell que representa un motor dièsel convencional, el benefici mediambiental i sostenible «és molt superior», ja que produïxen zero emissions de CO2 a l’atmosfera, ha afegit Gascón.

Armengot, per la seua banda, ha posat en relleu que una vegada més la gestió de l’aigua a Cullera «s’erigix en un exemple d’eficiència i responsabilitat ambiental». En la presentació també ha estat present el regidor de Medi ambient, Hugo Font.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.