L’Ajuntament de Sueca contractarà joves i 56 persones aturades durant tres mesos

L’Ajuntament de Sueca contractarà joves i 56 persones aturades durant tres mesos

L’Ajuntament de Sueca s’acull al programa de foment de l’ocupació EMCORP per desenvolupar un nou pla d’ocupació. El consistori de la capital de la Ribera Baixa destinarà al voltant de 260.000 euros, que se sumaran a la quantia de 65.162,44 euros que aporta el SERVEF (Servei Valencià d’Ocupació i Formació) i a la subvenció que arribarà del Pla d’Ocupació de la Diputació de València, les bases del qual van ser publicades el passat 7 d’octubre i que s’estima que podria resultar al voltant de 30.000 euros com en el darrer any. El valor del pla d’ocupació serà d’un mínim de 355.496,91 euros.

Tant el SERVEF com l’ens provincial exigeixen que el programa s’inicie abans de finalitzar l’exercici de 2016. Així, els diferents projectes que té programat desenvolupar el consistori comportaran la contractació de vora 56 persones, abans que finalitze l’any, a jornada completa durant 3 mesos.

El programa EMCORP té com a objecte promoure la generació d’ocupació per mitjà de la concessió d’ajudes i subvencions a les entitats locals per a la contractació de treballadors desocupats de la seua població per a l’execució d’obres i/o serveis d’interés general i social.

L’alcaldessa de Sueca i regidora de Recursos Humans, Raquel Tamarit, ha destacat la subvenció rebuda per part del SERVEF, una de les més elevades en comparació amb la resta de ciutats que han sol·licitat l’ajuda. En este sentit, la màxima representant del consistori ha volgut aplaudir el treball del departament de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) i de la seua tècnica, Flor Barona, que va tindre a bé fins i tot canviar les seues vacances en període estival per poder dur endavant l’estudi i tots els tràmits que significa un pla d’ocupació d’estes característiques i traslladar així, de manera contrastada, les necessitats d’ocupació del municipi, un reconeixement al qual també se suma la regidora titular de l’àrea d’ADL, Isabel Jiménez.

El SERVEF i la Diputació de València preveuen que es puguen fer aportacions municipals i, en este sentit, Tamarit també ha volgut destacar l’esforç del consistori, que ha tornat a fer una aportació ben significativa per beneficiar els veïns i les famílies més castigades per la desocupació en un pla que revertirà beneficis a tot el municipi.

Podran optar a estes places les persones que es troben en situació de desocupació, inscrites com a demandants d’ocupació en els centres SERVEF d’Ocupació de la Generalitat, que preferentment pertanyen a col·lectius de difícil inserció laboral. D’entre els inscrits es prioritzaran les candidatures corresponents als demandants en situació de desocupació de llarga duració, considerants-se com a tal, haver estat demandant d’ocupació durant almenys 12 mesos en un període de 18 mesos. Els interessats en optar a les places hauran d’inscriure’s en l’Oficina del SERVEF de Sueca, en les ocupacions oferides, fins el pròxim dimecres 9 de novembre.

Serà per tant el SERVEF l’encarregat de realitzar una selecció prèvia dels candidats i el SERVEF i el consistori faran la baremació dels candidats seleccionats, segons els criteris predeterminats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Els candidats preseleccionats hauran de presentar a l’Ajuntament de Sueca, a més de la documentació que se’ls requerisca específicament, la declaració de la renda de 2015 de la persona preseleccionada i de tots els membres de la Unitat Familiar o la certificació dels ingressos per part de l’Agència Tributària de tots els membres de la unitat familiar i la vida laboral i els contractes de treball que acrediten l’experiència en el mateix tipus d’ocupació.

Les ocupacions i les places que s’oferiran, que queden subjectes i condicionades a les resolucions de les subvencions a rebre pels distints organismes, són les següents: administratius (3), auxiliars administratius (3), monitor d’activitats físiques i esportives (1), oficials jardiners (8), peons jardiners (8), oficial de segona d’obra (1), oficials de primera d’obra (4), oficials electricistes (6), oficials pintors (3), peons pintors (2), peons d’oficis múltiples (14), xòfers agrícoles (3) amb Carnet C. Cal tenir en compte que les persones que vulguen optar a les places d’oficials hauran d’acreditar una experiència mínima de 12 mesos.

Tots els beneficiaris tindran un contracte setmanal de 40 hores a excepció de l’oficial d’obra de segona que treballarà 30 hores setmanals.

Els interessats poden consultar i ampliar la informació en la pàgina web de l’Ajuntament de Sueca, a l’apartat d’ocupació i formació (oposicions i concursos).

Cinc places per al programa Salari Jove i 3 per a orientadors professionals
La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) han aprovat les sol·licituds de l’Ajuntament de Sueca per acollir-se als programes de foment d’ocupació EMCOLD i Salari Jove.

L’Ajuntament de Sueca ha rebut una subvenció per valor de  42.424,41 euros per a  la creació de llocs de treball. La subvenció assignada permetrà al consistori de la capital de la Ribera Baixa contractar durant 7 mesos, en contracte de pràctiques, cinc joves desocupats menors de 30 anys. Els interessats en optar a una de les places oferides hauran de constar com a demandants d’ocupació en el Centre SERVEF de Sueca i comptar amb la titulació requerida. A més, és requisit indispensable no haver estat contractat en pràctiques per un temps superior a 2 anys, en virtut de la mateixa titulació.

Les places oferides són: Llicenciat/Grau en Dret (1), Llicenciat/Grau en Enginyeria Informàtica (1), Llicenciat/Grau en Periodisme (1), Tècnics Superiors en Administració i Finances (2). Tots els beneficiaris tindran un contracte setmanal de 40 hores a excepció del Llicenciat/da o graduat/da en Enginyeria Informàtica que treballarà 30 hores setmanals.

D’altra banda, el consistori ha rebut també una subvenció per valor de 44.566,66 euros per desenvolupar al municipi el programa EMCOLD que es destinarà a la contractació de tres persones que realitzaran tasques d’assessorament per a la recerca d’ocupació, inserció laboral i millora de l’ocupabilitat.

Els destinataris del programa han de ser, per tant, desocupats amb la titulació universitària de llicenciatura o grau i hauran d’acreditar una experiència laboral mínima de 2 anys en l’àmbit de l’orientació professional. El contracte serà a temps complet i la duració serà de 6 mesos.

Aquells que consten com a demandants i vulguen optar a les places oferides en ambdós programes, no cal que demanen cita prèvia, la inscripció es realitzarà directament al departament d’informació del SERVEF. Pel que fa al procediment de selecció, en ambdós casos, serà el SERVEF l’encarregat de realitzar una selecció prèvia dels candidats i el SERVEF i el consistori faran la baremació dels candidats seleccionats, segons els criteris predeterminats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Els candidats preseleccionats, tant per un programa com per l’altre, hauran de presentar a l’Ajuntament de Sueca, a més de la documentació que se’ls requerisca específicament, la declaració de la renda de 2015 de la persona preseleccionada i de tots els membres de la Unitat Familiar o la certificació dels ingressos per part de l’Agència Tributària de tots els membres de la unitat familiar. Els candidats preseleccionats en el programa EMCOLD, a més, hauran de presentar la vida laboral i els contractes de treball que acrediten l’experiència en el mateix tipus d’ocupació requerida.

La prioritat del consistori és sumar tots els esforços possibles per millorar els resultats en la promoció i el foment de l’ocupació i ajudar, alhora, a reactivar l’economia local, per això, l’Ajuntament tracta d’adherir-se a totes les oportunitats que es brinden també des d’altres administracions en este sentit.

Ajuntament de Sueca

Informacio_pla_ocupacio_Sueca_2016


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.