La JLF de Sueca presenta en públic a Maria Viñoles com a Fallera Major de la ciutat

La JLF de Sueca presenta en públic a Maria Viñoles com a Fallera Major de la ciutat

La capital de la comarca de la Ribera Baixa ha celebrat este passat dissabte una vetlada especial per tot el col·lectiu faller de la ciutat, l’exaltació de la seua Fallera Major, que va tenir lloc al Centre Municipal Bernat i Baldoví. Maria Viñoles, la recent proclamada Fallera Major de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes de 2017 i les seues companyes de la Cort d’Honor van viure el passat dissabte una de les nits més emocionants de tot l’exercici faller.

presentacio-fallera-major-sueca-2017-oct-2016-2

D’esquerra a dreta, Llopis,Viñoles i Tamarit

Isabel Fernández del Moral, Lluch Escrivá, Ruth Ferrando i Laia Ortega, quatre de les integrants de la Cort d’Honor de Sara Roselló, la Fallera Major eixint, van estar les encarregades de conduir l’acte i presentar a la nova màxima representant de les Falles suecanes.

Els membres de la Junta Local Fallera de Sueca, encapçalada pel seu president, Vicent Llopis, van ser els primers en pujar a l’escenari. Llopis va estar l’encarregat d’obrir l’acte amb la seua intervenció. Després va ser el torn de Sara, la Fallera Major de 2016. La jove va tenir l’oportunitat d’acomiadar-se i dirigir unes emotives paraules a les seues companyes, a la família i a tots aquells que l’han acompanyat en este any i també a la seua predecessora en el càrrec, a qui va donar alguns consells i va expressar-li els millors desitjos.

Tot seguit va arribar el moment més esperat de la nit. El president de la Junta Local Fallera va imposar la banda a cadascuna de les integrants de la Cort d’Honor: Noelia Tena, Núria Navarro, Maria Baixauli, Mireia Ferri, Alba Guillem i Aida Vendrell i a continuació, la secretaria de la Junta Local, Lorena Sendra, va llegir l’acta de nomenament de la Fallera Major de Sueca de 2017. Maria Viñoles va pujar a l’escenari  acompanyada de l’alcaldessa i presidenta nata de la Junta Local Fallera, Raquel Tamarit, qui va imposar-li la banda que la proclamava Fallera Major de la ciutat.

L’acte, que va estar amenitzat com en els darrers anys per les actuacions del grup artístic de la Falla Plaça  Lepanto de Benetússer, va continuar de la mà del periodista, Loren Donat, qui va exaltar a la nova Fallera Major, a la seua Cort i a tot el col·lectiu faller amb un discurs divertit i emotiu a parts iguals.

La nova Fallera Major de la ciutat va rebre, en este primer acte, la visita de les setze comissions falleres de Sueca, el Perelló i el Mareny de Barraquetes i dels dos alcaldes de les entitats locals menors de Sueca. A més, la màxima representant de les falles suecanes  va rebre també la felicitació d’algunes juntes locals de localitats veïnes com ara Alzira, Algemesí, Torrent, Paiporta, Picanya i Dénia.

En representació del consistori, el regidor de Festes, Pau Roselló i l’alcaldessa, Raquel Tamarit, van tenir l’oportunitat de ser dels primers en felicitar-les. Roselló i Tamarit van felicitar a les joves i ambdós van aprofitar la seua intervenció per destacar el valor de la festa per excel·lència dels valencians, una festa que aspira a ser declarada patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO, que decidirà el pròxim mes de novembre si atorga finalment tal distinció a les Falles.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.