‘Zona Llibre Zona Lliure’ lliura entrega els premis del primer Concurs de Booktrailers

‘Zona Llibre Zona Lliure’ lliura entrega els premis del primer Concurs de Booktrailers

La Biblioteca Pública d’Almussafes, junt amb les de Sollana, Polinyà de Xúquer, Guadassuar, Corbera i Benifaió, col·labora en un projecte d’animació a la lectura que han batejat amb el nom de “Zona Llibre Zona Lliure”. La iniciativa, plasmada en la web www.zonallibrezonalliure.wordpress.com, ha sigut dissenyada en tres línies d’actuació que comprenen els públics adult, juvenil i infantil, i la finalitat prioritària dels quals radica en la promoció i difusió de la literatura valenciana.

Precisament, l’apartat juvenil s’ha centrat en el primer concurs de booktrailers, que té com a objectiu promocionar un text literari realitzant un vídeo curt, semblant als tràilers cinematogràfics que promocionen pel·lícules o sèries de TV posant de manifest, per mitjà de música, imatges, seqüències gravades o efectes, els aspectes més atractius del llibre per captar l’atenció dels lectors, suggerint els esdeveniments de la història, però sense revelar la trama.

Els jóvens entre 12 i 18 anys de les localitats d’Almussafes, Benifaió, Corbera, Guadassuar, Polinyà i Sollana o aquells que cursen estudis en els Instituts de les dites poblacions, tenien les portes obertes per a la seua participació en esta iniciativa, apostant per a això per treballs individuals o en grup.

Tancat el termini per a la presentació dels treballs, el jurat, format per Teresa Gomis, bibliotecària de Guadassuar, Anna Palomares, de Corbera, Ester Llibrer, de Sollana, Sonia Martí, d’Almussafes i Eduard Josep, de Polinyà del Xúquer, amb l’assessorament tècnic de Carmen Navarro, de l’empresa Sénia Activitats Educatives, va visionar els booktrailers reunits i van fallar el primer premi en el treball “El balneari dels Àngels”, creat per tres jóvens estudiants de Guadassuar. Les jóvens guardonades han rebut un un e-reader.

Així mateix, i atenent a la dificultat tècnica, l’adequació de la música amb la imatge, la referència al llibre que es presenta i la millor fórmula per a incitar a la lectura de l’obra van concedir un total de cinc accèssits als muntatges finalistes, que han recaigut en “Un peto de mandarina”, de Marta Sabater; “Les lletres fan fugina”, de Lara Ferrer, Clara Galdón, Marta Collado i Teresa Perales; “El misteriós punyal del pirata”, d’Elsa López; “El meu nom no és Irina”, de Gal·la Navalón; i “La llegenda de l’amulet de jade”, d’Amin Moundir.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografia facilitada per l’Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.