Reconeixement públic de la Federació Espanyola d’Hostaleria a Salvador Gascón

Reconeixement públic de la Federació Espanyola d’Hostaleria a Salvador Gascón

La Federació Espanyola d’Hostaleria (FEHR) ha reconegut en els seus X Premis Nacionals d’Hostaleria a la persona de Salvador Gascón Ortega, el conegut xef del restaurant Casa Salvador, situat a Cullera. Els hostalers acaben d’anunciar la llista de les empreses i persones que han sigut reconegudes enguany i, entre elles, figura el hostaler cullerenc, del que s’assenyala que és tot un referent de la cuina mediterrània i, segons afigen, el restaurant Casa Salvador, situat en el paratge de l’Estany de Cullera, atrau a visitants de tota Espanya per a degustar les seues receptes autòctones. Durant els seus més de cinc dècades al capdavant del negoci, Gascón ha elaborat unes 300 receptes d’arròs.

El cuiner de Cullera compta amb altres premis destacats com la Medalla d’Or al Mèrit Turístic i el premi a la Trajectòria Professional, que li va lliurar fa tan sol uns mesos la Federació Empresarial d’Hostaleria Valenciana (FEHV).

Trajectòria professional
El restaurant Casa Salvador va obrir les seues portes en 1950 de la mà dels pares de Salvador Gascón, Salvador i Concha, i des de llavors és conegut per no haver-hi tancat ni un sol dia. Des de xicotet, Gascón va ajudar en el negoci familiar fent tot tipus de tasques. Els inicis del restaurant van ser humils i l’especialitat de llavors era la llisa a la sal de l’Estany.

Però entre 1960 i 1970 Gascón va decidir donar un salt qualitatiu al negoci; encara que, en comptes d’apostar per la cuina francesa que estava llavors de moda, va optar per la cuina autòctona valenciana, prevalent així el que es coneix ara com a gastronomia de quilòmetre 0: peix de la llotja, productes de l’horta i l’arròs, clau en la cuina mediterrània.

Salvador Gascón ha col·laborat amb reconeguts xefs com Ferrán Adrià, Juan María Arzak i Quique Dacosta. Aquest hostaler cullerenc ha organitzat diversos esdeveniments gastronòmics de destacada importància, com l’I Congrés Mundial de l’Arròs celebrat a Cullera en 2007.

L’última aportació de Gascón al món de la cuina ha tingut lloc enguany en idear la recepta de la Paella de Cullera. El plat cullerenc es cuina amb diferents tipus de peix de la llotja de la ciutat costanera. Gascón va regalar aquesta recepta a l’Ajuntament de Cullera i, a partir d’ací, la ciutat va organitzar al maig de 2016 l’I Concurs Nacional de Paella de Cullera, al que van acudir restaurants de tota Espanya.

Gala a Toledo
El pròxim 30 de novembre se celebrarà la gala de lliurament dels X Premis Nacionals d’Hostaleria en el Teatre Rojas de Toledo. En l’apartat de Premis, els hostalers han premiat la labor del cuiner andalús Gonzalo Córdoba Gutiérrez i en l’apartat d’empresa hostalera al Restaurant Zuberoa de Guipúscoa, entre altres guardons.

Mentre que, en l’apartat de Reconeixements, a més de Salvador Gascón, també s’ha reconegut a l’empresa Pernod Ricard Bodegas.

R.

Fotografia de Diego Moreno Delgado


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.