La comunitat andalusa d’Almussafes celebra la seua setmana cultural del 10 al 16

La comunitat andalusa d’Almussafes celebra la seua setmana cultural del 10 al 16

Amb aquest ja són setze els anys que el Centre Cultural Andalús d’Almussafes porta programant la seua setmana gran. Es tracta de set intenses jornades en les quals el col·lectiu andalús de la localitat programa nombrosos actes de diferents característiques per a promocionar la cultura de la seua terra i continuar potenciant algunes de les tradicions més arrelades en les seues zones d’origen.

Els agenda d’actes donarà començament el pròxim dilluns 10 d’octubre amb l’exposició “Historia del nostre cos de ball”, que estarà acompanyada per un xicotet berenar. Per al dimarts 11, i aprofitant que l’endemà és festiu, l’entitat ha preparat un sopar de cabasset i festa flamenca. El dimecres 12 el dedicaran a l’exposició “El nostre racó flamenc”, que arreplegarà una selecció de vestits, i al desenvolupament d’un cafè tertúlia en el qual parlaran dels motius del seu trasllat fins a València. I el dijous han programat un recital de poesia i música.

El cap de setmana és quan se celebraran les iniciatives més importants. El divendres a la vesprada, a partir de les 20:30 h., presentaran una exposició amb vestits regionals i realitzaran una degustació de plats típics de la gastronomia andalusa i, a continuació, els assistents gaudiran d’un sopar de germanor amb les cases regionals, a la qual li seguirà un ball amb sevillanes. Els més xicotets tindran el seu protagonisme en la vesprada del dissabte amb el berenar i festa infantil, durant la qual es representarà el conte “La rateta presumida”. A la nit hi haurà sopar d’entrepans en la seua seu i vetlada de “varietets”.

El colofó a aquesta XVI Setmana Cultural es posarà el diumenge 16. A les 12 h. se celebrarà en la parròquia de Sant Bertomeu Apòstol del municipi una eucaristia rociera cantada pel cor Alba, format per membres de l’entitat. A continuació compartiran un dinar de germanor i per a posar el punt i final, els socis tindran l’oportunitat de gaudir d’un taller de risoteràpia impartit per un equip de psicòlogues.

L’Ajuntament d’Almussafes, que col·labora durant l’any amb l’associació, participarà en aquesta jornada festiva acompanyant als integrants del col·lectiu d’andalusos de la localitat, els qui treballen des de fa prop de vint anys per a reivindicar les seues arrels.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.