Acciona FS-Ford Almussafes retira l’ERO i recol·locarà als 38 treballadors afectats

Acciona FS-Ford Almussafes retira l’ERO i recol·locarà als 38 treballadors afectats

Finalment, avui no hi haurà vaga. La retirada de l’Expedient de Regulació d’empresa d’extinció (ERO) plantejat per Acciona FS-Ford a la fi d’agost suposa també la cancel·lació de la convocatòria d’atur indefinit prevista per a avui a les 22h.

La sisena reunió en el període de consultes de l’ERO va finalitzar ahir a última hora de la vesprada amb un acord que va satisfer les exigències de la comissió representativa dels treballadors formada per representants dels sindicats CGT, CCOO i UGT.

D’aquesta manera, després del rebuig per part de les assemblees dels treballadors d’un preacord que suposava prejubilacions i recol·locacions en Acciona Multiservicios (contracta amb condicions laborals molt per sota de les d’Acciona FS), la direcció s’ha vist forçada a retirar l’ERO plantejat a la fi d’agost.

L’acord aconseguit contempla, en primer lloc, la recol·locació dels treballadors afectats en altres serveis d’Acciona Facility Services en el centre de treball de Ford “amb manteniment de les seues actuals condicions laborals”. I en segon lloc, l’empresa es compromet a la jubilació parcial dels cinc primers treballadors que abans aconseguisquen l’edat de jubilació parcial inclosos en la llista d’afectats sempre que “accedisquen de forma voluntària”. Es crearà així mateix una comissió de seguiment per a “l’efectivitat de les recol·locacions”.

La Secció Sindical de CGT en Acciona FS-Ford manifesta la seua plena satisfacció amb el desenllaç d’aquest conflicte i assenyala que “la mobilització organitzada de la plantilla ha sigut l’element determinant per a aconseguir que l’empresa renuncie a dur a terme mesures injustificades que només cerquen l’increment de beneficis per a ambdues multinacionals implicades, Ford i Acciona”.

CGT-PV

NOTÍCIA RELACIONADA:
26 setembre, 2016. CGT crida a la vaga en Acciona FS d’Almussafes contra un projecte de retallades


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.