Fortaleny eliminarà barreres arquitectòniques en edificis públics i carrers

Fortaleny eliminarà barreres arquitectòniques en edificis públics i carrers

L’Ajuntament de Fortaleny ha posat en marxa un pla d’eliminació de barreres arquitectòniques en edificis públics i carrers amb el fi que tots els veïns de la localitat, entre els quals hi ha moltes persones majors, no troben dificultats per a moure’s pel municipi o accedir als serveis públics. En el marc d’aquest pla, un dels pròxims objectius és instaŀlació d’un ascensor en l’antiga cambra agrària, que podrà dur-se a terme abans que acabe l’any gràcies a l’ajuda de 50.000 euros aprovada per la Diputació de València.

Com explica l’alcaldessa de Fortaleny, Juani Clos, l’edifici és un immoble centenari de dos pisos, que fa sis anys es va remodelar completament, però que, a pesar d’açò, té la segona planta pràcticament en desús, ja que no s’hi vol traslladar cap servei mentres l’únic accés siga per les escales. De fet, els seus usos en l’actualitat es limiten a ser seu del Consell Agrari i punt de trobada d’algunes associacions, com l’Associació de Mares i Pares del coŀlegi del municipi, que hi celebra les seues reunions, o l’Associació d’Ames de casa, que hi organitza algunes activitats.

«A pesar d’açò, l’edifici encara té molt d’espai disponible, i la nostra idea és traslladar-hi el jutjat de pau i l’escola d’adults, ja que açò permetria als dos serveis tindre unes instaŀlacions millors que les actuals sense allunyar-se del centre del poble», explica Juani Clos, i afig que «sense l’ajuda de la institució que presideix Jorge Rodríguez, açò no seria possible, ja que el pressupost municipal és limitat i, quan ixen els plans d’inversions, sempre hi ha altres prioritats que urgeix molt més atendre».

Facilitar el pas de cadires de rodes
L’alcaldessa de Fortaleny confia que abans d’acabar l’any l’ascensor estiga ja instaŀlat i es puguen traslladar els serveis. Quan s’haja fet açò, els següents objectius dins del pla d’accessibilitat se centren en el consultori mèdic, on és necessari ampliar la porta d’entrada per a permetre el pas de persones amb cadires de rodes, i en la Casa de la Cultura, on se situa l’Agència de Lectura municipal, que, com l’edifici de la cambra agrària, necessitaria un ascensor.

Mentrestant, segons Clos, «seguirem actuant en carrers i voreres i aprofitant actuacions paraŀleles en la xarxa d’aigua o de sanejament per a rebaixar vorades o construir rampes, com ja s’ha fet en els punts del casc urbà amb major afluència de veïns, com els accessos al metge, la farmàcia, l’Ajuntament o les tendes».

Diputació de València

Fotografia d’Abulaila


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.