CGT crida a la vaga en Acciona FS d’Almussafes contra un projecte de retallades

CGT crida a la vaga en Acciona FS d’Almussafes contra un projecte de retallades

El dimarts 27 de setembre a les 22h donarà començament una vaga indefinida en la contracta de neteja i manteniment de la planta de Ford a Almussafes. La plantilla protestarà així contra la intenció de l’empresa (que al principi va amenaçar amb un ERO d’extinció que afectava a 38 persones) de dur a terme prejubilacions parcials i recol·locacions en Acciona Multiservicios, una contracta amb condicions laborals molt inferiors a les d’Acciona FS.

La direcció de la multinacional Acciona FS va amenaçar primer amb un ERO que afectaria a 38 treballadors. Després de la convocatòria de vaga per al passat 22 de setembre, va oferir un acord pel qual es comprometia a realitzar recol·locacions i jubilacions parcials. Principi d’acord aquest amb la Comissió Representativa dels treballadors que es va traduir en l’ajornament de la convocatòria d’aturs.

La proposta va ser traslladada als treballadors afectats que, reunits el dissabte 24, van votar finalment en contra.

I és que, tal com la Secció Sindical de CGT va defensar en la reunió informativa del cap de setmana, la proposta empresarial suposava tant pèrdua efectiva de plantilla “totalment injustificada posat que les càrregues laborals en Acciona FS són excessives i es realitzen contínuament hores extraordinàries”, com deixar que “treball realitzat per personal amb antiguitat i salaris més o menys dignes passada a una nova contracta amb condicions inferiors: amb una nòmina aproximada de 750€ sense plusos, ni pagues, sense antiguitat, sense 30 dies laborals de vacances, etc.”.

“El que pretenen és tractar d’estalviar costos per a les multinacionals a força de precaritzar i arruïnar la vida de les persones”, assenyala Conxín Girona, delegada de CGT

D’aquesta manera, una vegada rebutjada la proposta empresarial, la vaga donarà començament en la jornada del dimarts 27 de setembre a partir de les 22h, coincidint amb l’inici el torn de nit en la Ford.

La Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV) crida a la plantilla, formada per 650 persones, a realitzar la vaga, aplaudeix la solidaritat amb els treballadors afectats i recorda que aquest no és el primer ni serà l’últim intent d’Acciona FS de retallar drets adquirits.

CGT-PV


 

  1. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 26 setembre, 2016. CGT crida a la vaga en Acciona FS d’Almussafes contra un projecte de retallades […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.