Universitaris d’Almussafes participaran en el nou disseny urbanístic i paisatgístic

Universitaris d’Almussafes participaran en el nou disseny urbanístic i paisatgístic

mim-sueca-2016-banner

L’equip de govern d’Almussafes busca solucions a les problemàtiques urbanístiques que afecten distints sectors de la població, a més de mostrar el seu compromís per revitalitzar totes les àrees verdes del municipi, la majoria d’elles creades en la dècada dels 80. Amb este objectiu, firmarà un conveni de col·laboració amb la UPV, perquè siguen els estudiants del Taller d’Urbanisme i Paisatge (UP), junt amb els del Màster específic de Paisatge i el d’Enginyeria Industrial del Departament d’Urbanisme de la UPV els que dissenyen les millors propostes durant el present curs acadèmic 2016-2017.

presentacio-acord-almussafes-upv-setembre-2016

Acte de presentació al Centre Cultural

Precisament, a les 13 hores de hui dijous dia 15, el president de l’executiu, Toni González, ha rebut a un grup de 140 d’eixos universitaris i a quatre dels seus professors en la sala d’actes del Centre Cultural, en un acte de benvinguda en què s’han detallat els principals objectius plantejats en este projecte urbanístic i de paisatge. La urbanització de la Plaça Major, el cor del municipi, el disseny d’una nova imatge del parc Rural, la configuració d’un límit urbà que aposte per una transició amable entre la població i el seu entorn i la incorporació de noves tipologies urbanes són els principals objectius del pla, que també estudiarà accions concretes de les distintes zones verdes d’Almussafes.

“Almussafes és un poble potentment i financerament sostenible, per la qual cosa el desenrotllament i l’execució de projectes des del punt de vista urbanístic i de paisatge és plenament viable”, ha explicat el primer edil durant la visita dels universitaris, als que ha demanat col·laboració per a dissenyar eixes premisses que “convertisquen a Almussafes en una localitat que defenga els seus espais contemporanis sense perdre en el procés la seua identitat històrica”. Un dels principals reptes que assumix l’equip de treball de la Universitat és el de plantejar una acció urbanística per a la Plaça Major i els seus diferents accessos, “un espai vital per a la sociabilitat de la ciutadania, sobre el qual actuarem oferint un entorn segur per als vianants i que a més exalce el principal monument històric de la població, la torre àrab Razef.

En el plantejament de les distintes solucions urbanístiques i paisatgístiques del municipi, el creixement del qual està regit per l’ordenació territorial de l’any 1994 i els espais verds i vies públiques del qual es remunten majoritàriament a la dècada dels 80, treballaran un total de 210 universitaris durant els pròxims mesos, encara que es distribuiran per grups per a escometre l’estudi concret de cada sector urbà en les distintes assignatures que integren el Taller d’Urbanisme i Paisatge (UP).

Encara que durant les últimes dècades l’Ajuntament d’Almussafes ha executat nombroses intervencions que han abordat estos aspectes, “estes es consideren fragmentades, i la prioritat del projecte radica a aconseguir una acció unitària que englobe tot el territori”, ha remarcat l’arquitecte municipal, Xavier Adam, durant l’acte.

Per la seua banda, tres dels professors que han assistit a l’esdeveniment, Carmen Blasco, Matilde Alonso i Adolfo Vígil, han enumerat les distintes accions que es plantejaran en l’estudi definitiu, “que estarà conclòs a finals del pròxim mes de maig i en el que s’incorporarà la intervenció urbanística en el parc de la Constitució, obres que el consistori municipal es planteja escometre a mitjan 2017”, ha destacat el regidor d’Urbanisme, Andrés López. L’edil ha incidit en la necessitat que la planimetria dissenyada no entre en conflicte amb l’accessibilitat del nucli urbà i terme municipal, el pla de la qual s’està redactant en este moment per part d’un equip especialitzat. La col·laboració entre els docents i universitaris de la UPV i els regidors i tècnics municipals serà contínua durant tot el procés de redacció de la proposta global. Respecte d’això, Andrés López ha afirmat que “estem en un gran moment per a unificar criteris i treballar junts. Tenim moltes idees que posar en comú”.

Almussafes manté una superfície de 260.000 metres de zones verdes
Els distints jardins i parcs, tant del nucli urbà com del terme municipal, ocupen una àrea de 260.000 metres, quasi tots de propietat municipal, la qual cosa suposa una mitjana de 30 m² per habitant, molt per damunt de la mitjana nacional. D’ací la necessitat d’escometre actuacions en tots estos espais públics, entre els que destaca el parc Rural, sobre el qual també s’actuarà i es desenrotllarà una connexió que permeta el còmode desplaçament fins al mateix dels veïns de la localitat.

Altres zones d’actuació
Les millores en el sector nord-est del nucli urbà suposaran una revitalització de la zona amb què es millorarà la seua funcionalitat, paisatge i imatge, a més de renovar-se espais perquè siguen polivalents i permeten una major activitat.

A més d’estudiarà el límit oest de la localitat i es treballarà en l’eliminació de les tensions entre el camp i la ciutat, apostant així mateix per donar utilitat als espais d’oportunitat buits.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.