El MIM acull l’estrena absoluta d’Yllana 25 amb motiu de les noces d’argent de la companyia

El MIM acull l’estrena absoluta d’Yllana 25 amb motiu de les noces d’argent de la companyia

La tercera jornada de la 27a Mostra Internacional de Mim (MIM) alça demà divendres el teló amb dues estrenes absolutes i altres tres espectacles inèdits a la Comunitat Valenciana, entre altres muntatges.

La companyia madrilenya Yllana torna al MIM per a celebrar les seues noces d’argent amb la presentació a les 23:00 h en el Poliesportiu Cobert del seu últim muntatge, Yllana 25, un treball inèdit que arreplega els millors moments de la seua història. Bolcats en l’humor gestual més irreverent, la companyia compta amb 25 espectacles, alguns d’ells estrenats en el MIM, que han viatjat per tot el món. Entre la seua llarga llista de reconeixements destaquen dos Premis Max, un al Millor Espectacle Musical per Avenue i un altre al Millor Espectacle Infantil per Zoo.

Estrena absoluta serà també, a les 20:00 h en la Sala d’Exposicions Els Porxets, Metamorfosi, de la companyia valenciana La panda de Yolanda, formada per David Durán, Raquel Hernández, Merce Tienda i Josep Maria Zapater. Un muntatge artesanal de recerca escènica basat en la novel·la de Kafka i produït en col·laboració amb els Formen Brothers Theatre (Rep.Checa), La Protectora i el MIM.

maduixa-mulier

Maduixa presenta Mulïer

Després de posar en peus al públic de la Fira de Tàrrega amb una gran ovació, la Cia Maduixa donarà a conèixer al públic valencià Mulïer, a les 19:30 h i 00.30 h en la Plaça Jaume I. Un espectacle de dansa de carrer sobre xanques, interpretat per cinc ballarines, que explora la identitat femenina a través del joc corporal i que ret homenatge a les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge i el dret a ballar i a córrer lliurement pels carrers i les places de la nostra societat.

Després de recalar en el MIM en 2014 amb el seu primer muntatge, André i Dorine, i recórrer mig món, els bascos Kulunka Teatro tornen al festival per a estrenar a la Comunitat Valenciana la seua segona obra, Solitudes, un espectacle que aprofundeix en la solitud i la incomunicació d’una família a través de l’humor, que pujarà a l’escenari del Centre Municipal Bernat i Baldoví a les 23:00h. Especialitzada en la màscara expressiva i amb sis anys de recorregut, Kulunka aposta per un teatre vital, compromès i connectat amb la realitat.

El festival oferirà també un altre inèdit a la Comunitat Valenciana, Parfait État de Marche, dels francesos Cie 1watt. Espectacle itinerant fora de qualsevol norma -partirà a les 18.00h i a les 20.00h de la Plaça de l’Ajuntament-, que es nodreix de la improvisació, l’experimentació, la inspiració artística del moment i l’exploració de l’espai públic.

nacho-diago-la-caja

Nacho Diago amb La caja

La gran festa del gest obrirà demà també de bat a bat al públic les portes de La Caja, última creació de l’actor, mag i creatiu multidisciplinari Nacho Diago, reconegut amb el primer premi de màgia en el XXVII Congrés Màgic Nacional. Un espectacle íntim per a 4 persones, programat en el Claustre Espai Fuster durant tot el dia amb passes cada 5 minuts, en el qual l’espectador trobarà records, ombres, músiques, misteris i riures.

I pionera en 2015 a difondre les arts circenses en les Illes Balears, Circ Bover presentarà a les 18:30h en l’escenari de la Plaça de l’Ajuntament Vincles. Un treball de circ modern, amb música en directe, teatre i dansa, Premi FETEN 2016 al Millor Espectacle de Carrer, que es basa en la recerca de nous llenguatges artístics usant les canyes de bambú com a elements per a crear complexes estructures i realitzar així tota classe d’acrobàcies aèries.

MIM

Programació completa


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.