L’Ajuntament de Cullera destina 80.000 euros més a la borsa social d’ocupació

L’Ajuntament de Cullera destina 80.000 euros més a la borsa social d’ocupació

mim-sueca-2016-banner

El govern municipal de Cullera ha decidit destinar 80.000 euros més a la Borsa Social d’Ocupació, el projecte posat en funcionament enguany per a pal·liar l’atur entre els sectors més desfavorits del municipi.

L’alcalde, Jordi Mayor, ha explicat hui que amb esta nova injecció econòmica «podrem seguir contractant fins a finals d’any persones que tenen una difícil inserció en el mercat laboral».

«D’esta forma, Cullera passa d’estar a la cua en inversió per a foment de l’ocupació a ser una de les ciutats de la comarca que més recursos propis empra per a esta finalitat», ha afirmat Mayor. «És un dels senyals d’identitat del govern del canvi», sentència.

Jordi Mayor recorda que quan es va aprovar el pressupost inicial de 300.000 euros per a la borsa «diguérem que invertiríem més recursos en esta eina en funció de les nostres possibilitats i ara ho hem complit».

Així, la borsa social es convertix en el pla d’ocupació més ambiciós impulsat per l’ajuntament cullerenc en tota la seua història, ja que es finança exclusivament amb recursos propis.

Amb l’ampliació pressupostària la borsa superarà l’objectiu inicial que es va marcar el govern de Cullera. En principi, es van estimar en 200 les contractacions que podrien dur-se a terme. Al cap de sis mesos, ja s’havia aconseguit eixa xifra i ara es podrà superar. Cal assenyalar que a més recentment s’han signat altres 40 contractacions d’integrants de la borsa per a l’empresa concessionària de la recollida del fem i la neteja vària, la SAV.

Actualment, 1.665 cullerencs són demandants d’ocupació en el Servef, segons les últimes dades publicades este dilluns. «Encara que és la xifra més baixa d’atur dels últims anys, seguix sent insostenible», valora Mayor.

Per al màxim responsable municipal, ara que arriba el final del període fort de la campanya turística, el que tradicionalment suposa un repunt de l’atur en la localitat, «tenim l’obligació de posar a la disposició de la ciutadania una eina que en molts casos suposa un baló d’oxigen per a pal·liar situació de moltes famílies».

El govern municipal té previst seguir ampliant la dotació pressupostària de la borsa social de cara als pròxims exercicis davant la bona marxa de l’economia municipal. «La gestió eficient dels recursos ens permetrà en el nou pressupost invertir encara més en ocupació. És la nostra màxima prioritat», ha avançat Mayor.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.