Crònica del Club de Córrer Peus Quets: Incessant activitat a Suïssa, la Safor i la Ribera

Crònica del Club de Córrer Peus Quets: Incessant activitat a Suïssa, la Safor i la Ribera

-Doneu-me dos hores d’ activitat al dia i en tindré vint-i-dos per a somniar!
Luis Buñuel

Tic-tac, tic-tac… el compte enrere ha començat: 70 dies amb les seues corresponents nits.

La bogeria… controlada del “Virus Marató” ja campa seriosament al sí de Peus-Quets. La gent blaveta traça regularment els seus entrenaments des-de dilluns fins diumenge, conjugant el treball de fons, cardio i resistència amb el de musculació, velocitat i constància mental.

descens-tallat-roig-corbera-agost-2016

Descens al tallat Roig, a Corbera

Des-de dilluns fins divendres… Ara ja, les setmanes van a fer-se pesades i dures. Haurem de habilitar definitivament un lloquet al cervell per a allotjar-hi la idea de la Marató i aquest haurà de portar la etiqueta “42K – 20 Nov. 16 / Sagrat – Cuidar”.

Xiquets i xiquetes… a per totes!

Si bé la activitat no s’ atura, lo que deixen les curses populars esta setmana es un balanç poc dens i tranquil.

A Liestal, molt a prop de Basilea, Suïssa, M. José Salvador i Manolo Mañez corren una curta volteta de 5,4 kilòmetres.

El dimecres 31 d’ Agost veu passar a Manolo 26è de la General, 4rt de la categoria de més de 50 anys corrent a 3:34 i tancant en meta un crono  de 16’36’’10. Espectacular, complint la seua promesa de donar-ho tot!

M. José, ella, tirant de valentia com Manolo, arriba 3ª en 22’54’’06. Com la setmana passada, un altre podi al cor dels Alps d’ una fràgil suecaneta amb més coratge que el bou “Ratón”!

Vinga, digueu-me que això no emociona!

angeles-bernal-alqueria-comtessa-2016

Ángeles Bernal, segona a l’Alqueria de la Comtessa

A l’ Alqueria de la Comtessa corren després de molts mesos allunyats de les Voltes Populars, Angeles Bernal i Toni Llopis. Una cursa de 8K no gens difícil si no hagués sigut per la calor. Quasi 38º! Si l’ enemic número 1 del ciclista es el vent en contra, per al corredor es el calor damunt, com una pesada motxilla!

Angeles triomfa després de molt mesos fora dels circuits. Fa 2ª en Veteranes F amb 46 minuts. Per a anar reprenent sensacions de Runner no està gens malament, a que no? Bona noticia, parella. Ja esteu llançats, pues a no parar!

El diumenge, deixant a banda l’ activitat dels Maratonians i Maratonianes, endinsats en el seu martiri, com quasi sempre darrerament, Sari i Manu cavalquen sobre les bicis des de Sueca cap a la Drova, després camí de Barx i tornar per Simat. Una bona volta per a un diumenge de 40º o més!

Un grup que passa de les vint persones de Peus Quets i inclòs de fora del Club se cita a les huit a la ermita de Corbera. La convocatòria té bona resposta malgrat la calima que ens amenaça ja a eixes hores del matí. El circuit es nou, de recent apertura. La volta prevista, circular, discorre per les Fontanelles cap a la Penya Roja on ens sorprèn una davallada d’ autèntic descens d’ escalada per dos llocs possibles, un, totalment vertical amb cadena com a passamà de seguretat i l’ altre que obliga a la majoria a despenjar-se d´esquena al tallat per a evitar despenyar-se de cara al buit! Arriscat i interessant! Una mica d’ emoció fa oblidar la calor. Hem sigut, allà dalt, els “amos” de les dos Riberes! Allà iniciem el regrés ràpid i calent! Caminem cara al sol (això es penós) i la samarreta suada, fins retrobar el lloc de descans al paratge de les Fontanelles on esmorzem a l’ ombra espessa de la pineda.

Alguns moments de ascensió empinada, alguns instants de baixades relliscoses, trams de pedra o de sorra… i amb tot això moments agradables de bromes i riures, d’ acudits i ocurrències i de veus cridaneres. Un bon dia… on hem sentit la calor quant hem acabat!

Al Club, activitat, sempre… qüestió de contradir allò de Peus-Quets!

Joanot Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.