Cullera ha estrenat en el Brosquil la primera platja per a gossos de la Ribera Baixa

Cullera ha estrenat en el Brosquil la primera platja per a gossos de la Ribera Baixa

Compromís per Cullera és un partit profundament compromés amb el medi ambient, els drets animals i el benestar de les persones. Per això, des de que estem al govern local hem portat a terme mesures tan importants com la retirada de la celebració del “bou embolat”, que provoca patiment en l’animal.

Dins d’aquesta tasca ens plantejarem la millora de les condicions dels nostres animals, fent una proposta ferma per començar un projecte en la nostra ciutat amb el que pretenem a aconseguir que tant les persones que tenen animals com les pròpies mascotes puguen gaudir de recursos i serveis al nostre poble, i al mateix temps ampliar i millor l’oferta turística de Cullera.

Fins ara, no hi havia cap instal·lació dedicada als animals, però en canvi, sí una normativa municipal que regulava de forma molt restrictiva l’accés a platges i parcs dels gossos. Hui podem dir que aquest projecte, anomenat “Cullera ciutat pet friendly”, camina amb pas ferm.

festes-algemesi-2016-1Així, des de la Regidoria de Medi Ambient, dirigida per Hugo Font de Compromís, s’ha treballat en els últims mesos per a poder tindre aquest estiu una platja adaptada per a gossos, per a la qual cosa ha comptat també amb la participació de la Regidoria de Platges, de Salvador Tortajada. La primera Platja Can de la Ribera Baixa, situada en la platja del Brosquil, en l’entrada del malagueny, compta amb totes les instal·lacions necessàries per poder gaudir d’un dia de platja amb els nostres gossos, respectant l’entorn i donant totes facilitats per a que es mantinga neta la zona. Platja a la que s’ha dotat de dos informadors que faciliten borses per a la recollida dels excrements, que s’han de dipositar en les papereres instal·lades, així com cedeixen estaques per a poder lligar als gossos i al mateix temps informen de la normativa de la platja. A més, se l’ha dotat amb un socorrista, el primer que té la platja del Brosquil.

Les normes que s’han aprovat per a l’ús de la Platja Can són les següents:

  1. Tots els gossos que accedesquen a la Platja Can hauran d’anar identificats amb el sistema microxip, segons normativa.
  2. No invair la zona dunar i accedir a la platja pels accessos habilitats, respectant el medi ambient i el mobiliari urbà
  3. Els gossos hauran d’estar controlats pels seus amos, havent d’estar a la platja lligats, excepte per prendre el bany.
  4. Els gossos potencialment perillosos hauran de portar sempre posat el morrió.
  5. S’han de recollir obligatoriament els excrements de les mascotes i dipositar-los en el contenidor o paperera, baix sanció màxima.
  6. El propietari haurà de portar la documentació de la seua mascota en regla (passaport veterinari i targeta d’identificació).
  7. No es causaran molèsties a la resta d’usuaris o mascotes, podent ser expulsats de la platja.
  8. Queda terminantment prohibit la presència de gossos a la platja fora dels límits de la platja can.
  9. El propietari es responsable dels danys i/o perjudicis que ocasione el seu animal.

La Platja Can, que ja esta oberta des de principis de juliol, i que està tenint una molt bona acollida, continuarà habilitada per als gossos també durant el mes d’agost i en horari de 11 a 19 hores.

Esta Platja Can és un gran pas en la millora de les condicions i serveis que ofereix Cullera, però no serà aquesta l’única millora per a fer Cullera una veritable Ciutat Pet Friendly. En breu s’inaugurarà el primer pipican, ubicat en el Parc de Correus, així com s’instal·laran una sèrie de papereres per a la recollida d’excrements de gossos. El pas següent serà construir un segon pipican amb una zona agility.

Compromís per Cullera està portant a terme aquelles tasques que va prometre que assoliria quan va entrar en govern. Queda molt de treball per fer, però dia a dia anem assolint el nostre compromís.

Hugo Font
Portaveu de Compromís per Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.