La regidora Jiménez de Sueca visita el campament que cuida dels ous de la tortuga

La regidora Jiménez de Sueca visita el campament que cuida dels ous de la tortuga

Sueca també estarà present al Campament Tortuga 2016. Més de mig centenar de voluntaris s’han inscrit ja en esta iniciativa coordinada per l’Associació Xaloc, per custodiar en tres torns durant les 24 hores del dia, el niu amb més de huitanta ous que una tortuga babaua va posar fa unes setmanes a la platja suecana de Les Palmeres, tot a l’espera de la seua eclosió que es podria donar d’un moment a altre. Entre ells, s’ha confirmat també la participació de Carles Martí i Rut Roselló, la jove parella suecana que va trobar la tortuga mentre passejava un dissabte a la nit per trobar-se amb els amics i que ha volgut implicar-se també en la iniciativa per viure de prop el desenllaç d’esta bonica història.

campament-tortuga-2016-foto-xaloc

Voluntaris alçant el campament / XALOC

8:30 h. del matí, l’Exèrcit de Terra comença a envair la zona carregat de ferros, tendals i lliteres. La missió? Alçar el campament que acollirà tots els voluntaris que participaran a l’operació tortuga a la reserva de la Punta. L’equip de voluntaris, la majoria d’ells estudiants i experts en Biologia i Ciències de la Mar,  vigilarà tot el procés i vetllarà dia i nit fins que arribe el moment de l’eclosió, per garantir-ne l’èxit de la posta de “Carlita”, la tortuga babaua que va aparéixer a principi de juliol a la platja de Les Palmeres, i que s’anomena així en honor al jove suecà que va trobar l’exemplar eixint de l’aigua.

Martí i Roselló han estat partícips del procés des del principi. “Va estar una autèntica sort que ens trobàrem amb la tortuga. El que estem vivint des d’aquella nit és increïble. Ens ho estan agraint infinitament però nosaltres trobem que vam fer el que tocava i el que hauria d’haver fet qualsevol persona que s’hagués vist en la mateixa situació “ apunta Roselló. Els dos joves han estat convidats per l’Associació Xaloc, l’Oceanogràfic, la Universitat de València i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, els quatre vèrtexs principals d’este projecte, a visitar i conéixer de primera mà tots els treballs que s’estan realitzant per preservar i protegir els ous de la tortuga amb totes les garanties.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, també ha visitat este matí la instal·lació del campament. Jiménez ha avançat que l’Ajuntament de Sueca treballarà durant el nou curs per promoure la difusió d’informació i despertar la consciència entre la població suecana, especialment entre els més joves, sobre la protecció d’esta espècie de tal forma que “si torna a aparéixer altre exemplar tothom puga reaccionar i protegir la tortuga, sabedor del protocol a seguir, tot mostrant que som una població civilitzada, amant de la natura i respectuosa amb ella”.

Jiménez ha destacat també la implicació dels joves suecans en el campament, la titular de Medi Ambient ha volgut agrair personalment als dos joves que es van trobar amb “Carlita” i a Berta Pedrós, estudiant en pràctiques al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca amb el programa “La Dipu et Beca”, qui també s’hi suma, la seua participació en la iniciativa. “És admirable l’esperit solidari d’estos joves. Estimen i estan compromesos amb la nostra natura. Són un exemple a seguir per a tots” ha afegit Jiménez.

Sara Sánchez-Quiñones, portaveu de l’Associació Xaloc, explica que res no seria possible sense la col·laboració de tots els organismes que s’han implicat, entre ells també l’Ajuntament de Sueca. El Parador de El Saler se n’encarrega del menjar, el subministrament d’electricitat, aigua i connexió wifi al campament. L’EMT de València assumirà els trasllats dels voluntaris des de la ciutat fins a la platja protegida i la firma francesa Decathlon també n’aporta material.

A més a més, molts d’altres organismes i institucions s’han oferit a aportar els seus serveis i coneixements també per al funcionament del campament i per fer d’esta iniciativa, alhora, un campament lúdic. Així, l’equip de voluntaris podrà participar també, si ho desitja, en les diferents activitats que s’han organitzat com ara xerrades sobre mitologia de tortugues, bioacústica, astronomia, classes de ioga o paddel surf.

Ajuntament de Sueca


 

  1. avatar

    Endavant Sueca i la seua gent amb la protecció de la natura i la fauna mediterrànea.

    Reply
  2. avatar

    Si, si i sí.
    I que visquen també els 25 arbres que Compromís ha arrancat de Sueca Parc…….. i les 100 palmeres que tallaren en la legislatura passada.
    Per cert : La BlocSStapo ja ha veriguat de que va morir la tortuga que va aparéixer morta al Mareny? Han trobat a l’assassí???
    Recollons cuanta falsetat!!!!

    Reply
    • avatar

      Contestació treta al seu moment de la premsa diària:

      Els 25 arbres estaven morts. Les 100 palmeres ( no sabia que n’hi havien tantes a Sueca) estaven infectades de morrut roig. Tots els dies la mar treu aimals morts a les platges. El diumenge sense anra més lluny les platges de les palmeres, pouet etc, estaven plenes de meduses mortes. Et recomene un reportage sobre la Mesiterrànea molt bo a la revista El Temps d’aquesta setmana, la mar la tenim molt mal.

      Ah! Històricament al nostre país ha existit la “gristapo” i la gent que feia les salutacions de “germanor” ( de germano en castellà). Ja se t’ha oblidat amb l’edat?

      Reply
      • avatar

        Saludos cordiales desde la juventud militante a la veteranía “pancha-contenta”.
        Senyor Vianant:
        He conegut els grisos per fotografies i imatges de TV.
        Mentir és una cosa molt lletja, pròpia de les persones a les que no els tenim que fer el mínim cas cas. Ho dic per què a Sueca han acabat amb més de 100 palmeres, per mala gestió davant la plaga del picudo i per iniciativa municipal de Bloc-Compromís.
        138 arbres i palmeres varen ser víctima del serrutx entre 2012 i 2013 segons un informe fet per empleats d’Aigües de Sueca després de l’escàndol de l’actuació municipal anti-verda i anti els principis i promeses del propi Bloc-Compromís.
        Ací te vosté l’informe fet després del “delicte”.
        http://sueca.compromis.net/files/2013/02/informe_AS_tala_arbres_i_palmeres_2012-2013.pdf
        En la meua opinió no justifica gran part de l’actuació ( menys encara el cas dels roures australians quasi centenaris de l’escola Carrasquer )
        Pel que fa als 25 arbres suposadament morts del Sueca Parc, tres anotacions:
        1/És la primera volta en la meua vida que observe arbres brotats, amb fulles verdes que estan “morts”
        2/Si realment estaven morts els arbres d’un aparcament de propietat municipoal, ja sabem qui més els ha “assassinat”, per desóidia o ganes de fer créixer l’asfalt i el porlam.
        3/Ara si que estan morts els arbres.
        Del mal estat de la mar, de les meduses, dels animals morts i dels cagallons que suren per la platja, la culpa deu ser de Sapatero o de la jove esquerra que reclama un món millor.
        Salud y que usted lo pase bien.

        Reply
        • avatar

          Si tan segur està de la seua veritat absoluta, què espera per començar a repoblar? El movimiento se demuestra andando. Comence ja la campanya que pose en evidència a totat autoritat. Perquè d’això va tot: de que se trata que me opongo. Evidentment el tema de la Mediterrànea no és culpa de Zapatero, és de tots, començant per vostè, que predica però no amb l’exemple.
          Quan de totalitari pintat de verd!

          Reply
          • avatar

            Vaja per davant que les meues crítiques i observacions no les faig per que siga verd o afiliat a cap organització verda-ecologista. Els postulats electorals VERDS són de Compromís.

            Açò que vescric ací no és la meua veritat absoluta, tan sols una opinió i protesta personal davant de tanta manipulació mediàtica per part d’un Ajuntament al que se li deuria presumir honestedad, tolerància i treball.

            Poeta i Vianant, no heu contestat ni justificat la tallada massiva d’arbres i palmeres en 2012-13 ni els 25 arbres que també ha “assassinat” l’ajuntament de Sueca en l’aparcament de Sueca-Park i que Vianant diu que estaven morts.

  3. avatar

    Hay algo en todo este embrollo que no me cuadra.
    Habría que ver qué pinta una concejal o su ayuntamiento en un tema de competencia que no le es propia. Además también habría que ver si hay acuerdo municipal del Pleno, Junta de Gobierno o Resolución de Alcaldía que la autorice. En las administraciones públicas no se puede “ir por libre”.
    ¿Medusas muertas? Es la biodiversidad, ley de vida, ni más ni menos. Si las prefiere vivas en pleno verano en la playa que monten un criadero y os van a correr a gorrazos.

    Reply
  4. avatar

    A la mejor la concejal mea fuera de tiesto y yo no se res. Este tema deberían haberlo llevado calladitos que sería mejor para facilitar la ecolisión de los huevos.Si a algún gracioset se le ocurre decir que hay Pokemon en La Punta l’han cagat.
    Aviso de que los servicios del Parador y otros no son gratis, los voluntarios pagan hasta su seguro.

    Reply
  5. avatar

    Quiero Saber & Camarón: Chapeau!

    Quin Nivell!!!

    Mare de Déu Senyor!!!!!!!

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.