Preveuen recollir més de 30 tones de deixalles als abocadors incontrolats de Sueca

Preveuen recollir més de 30 tones de deixalles als abocadors incontrolats de Sueca

L’Ajuntament de Sueca treballa intensament en estes setmanes per netejar i condicionar alguns dels abocadors incontrolats ubicats en terrenys públics del terme municipal de Sueca. El treball s’està duent a terme coordinat des del Consell Agrari de Sueca. La brigada  treballa desbrossant, retirant i separant totes les escombraries i la runa que s’ha abocat en estos punts negres i recobrint els terrenys amb sorra, posteriorment. Des del Consell Agrari s’ha previst també instal·lar, alhora, uns rètols que recorden la il·legalitat d’estes conductes incíviques que podran ser penades amb la sanció màxima.

A banda d’això, des del Consell Agrari s’han iniciat ja, en el que portem d’any, més d’una vintena d’expedients per requerir també als propietaris de terrenys privats, que han esdevingut abocadors improvisats, que mantinguen i netegen estes parcel·les.

En total es preveu la neteja de set punts. En alguns d’ells ja ha pogut intervenir la brigada com ara als abocadors detectats al Camí Vilella, al Camí de la Torreta o al Carrer Polinyà. La resta, en els que també es preveu treballar des del consistori, corresponen als ubicats a la Partida del Racó de Riola, el Camí Vell d’Albalat, el localitzat vora Els Canos i la zona pròxima a l’Ecoparc.

Tot i que asseguren que és impossible calcular exactament la quantia de runa i deixalles que s’ha abocat en estos terrenys, des del Consell Agrari apunten que es calcula que es podran recollir almenys unes trenta tones de residus.

El regidor d’Agricultura i responsable del Consell Agrari, Salvador Campillo, denuncia estes males pràctiques i apel·la a la col·laboració i la conscienciació ciutadana. “Des del consistori estem destinant recursos i personal per solventar este problema i controlar la proliferació dels abocadors incontrolats, este és un problema que paguem tots i que ve causat per l’incivisme d’uns pocs. És fonamental que prenem consciència i que siguem respectuosos amb el veïnat i la natura, depositant les deixalles al seu lloc” apunta Campillo.

D’altra banda, la regidora de Medi Ambient, Isabel Jiménez, ha recordat que des de l’àrea continuaran treballant també per conscienciar i informar a la ciutadania sobre on depositar les deixalles, a través de tots els mitjans que té a l’abast. Jiménez ha fet una crida també als veïns del municipi perquè no facen ús d’estos espais on s’acumulen residus de manera il·legal per tal que entre tots s’aconseguisca eradicar esta pràctica.

Ajuntament de Sueca

NOTÍCIES RELACIONADES:
2 gener, 2016. Campanya per a denunciar els més de vint abocadors il·legals localitzats al terme de Sueca

14 abril, 2016. Denuncien la passivitat de l’Ajuntament de Sueca davant els femers i abocadors il·legals

16 maig, 2016. L’Ajuntament de Sueca denuncia accions incíviques en espais naturals del terme municipal

netejant-abocador-sueca-juliol-2016

Un dels abocadors en procés de neteja


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.