Distinció oficial a Almussafes pel foment a la innovació en l’àmbit municipal

Distinció oficial a Almussafes pel foment a la innovació en l’àmbit municipal

La Secretaria General de Ciència d’Innovació del Ministeri d’Economia i Competitivitat va dictar una resolució, el passat dia 22, per la que es concedia la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” corresponent a l’any 2015 a un total de nou ciutats espanyoles, entre les que es troba Almussafes, emmarcada en la categoria de municipis de fins a 20.000 habitants.

L’anunci ha suposat una verdadera injecció d’energia per a l’equip de govern, ja que Almussafes passa a liderar les ciutats espanyoles que recolzen inversions en infraestructures que afavorixen la sostenibilitat econòmica i milloren el patró de creixement basat en el coneixement i la innovació. Així mateix, la localitat ja és membre integrant de la denominada Xarxa Innpulso, Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació, “com a fòrum de trobada de tots els ajuntaments distingits que permet definir i avançar en polítiques locals innovadores”, destaca l’alcalde, Toni González. Amb ambdós accions, “pretenem obtindre fons europeus cofinançats que ens permeten apostar per la modernització dels nostres polígons”, afig.

Les altres huit ciutats que han aconseguit la distinció 2015 són Alcalá de Guadaira (Sevilla), Alcázar de San Juan (Ciudad Real), Alfàs de Pi (Alacant), Aranda de Duero (Burgos), Camargo (Cantàbria), Gandia (València), Torrent (València) i Villamayor (Salamanca).

A més, s’ha renovat el distintiu a les ciutats de Puerto Lumbreras (Múrcia), Salinas (Astúries), Adeje (Santa Creu de Tenerife) i a Corunya. Estos municipis van rebre el distintiu ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ en la convocatòria 2012 i han demostrat que continuen complint els requisits per a continuar formant part de la xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació.

Xarxa Innpulso
L’Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d’Innovació reconeix el paper dels ajuntaments com a agents d’innovació i establix que la Xarxa Innpulso és una plataforma estratègica per a potenciar la innovació en les ciutats.

Amb estes noves distincions són ja 62 municipis els que configuren la Xarxa Innpulso. Des de 2010 s’agrupa als ajuntaments distingits en la Xarxa, un fòrum de contacte permanent per a compartir recursos i informació i que té per objectiu definir les polítiques locals innovadores i potenciar la cooperació publicoprivada. La distinció s’obté per a un període de tres anys.

Entre els avantatges de pertànyer a esta Xarxa es troben la d’aprofitar els projectes col·laboratius entre municipis, la priorització per a la ubicació d’instal·lacions científiques i tecnològiques, la preferència per a la celebració de congressos, seminaris i altres esdeveniments i la possibilitat d’obtindre un nombre més gran de subvencions que permeten el desenrotllament de projectes innovadors en el municipi.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.