Almussafes està en greu risc d’incomplir l’estabilitat pressupostària i la regla de gasto

Almussafes està en greu risc d’incomplir l’estabilitat pressupostària i la regla de gasto

Segons es desprèn de l’informe emès per l’interventor municipal en el qual avalua i estima els paràmetres d’estabilitat pressupostaria i la regla de depesa per a l’exercici 2016, l’Ajuntament d’Almussafes, governat pel socialista Toni González, està greument en risc d’incomplir tant l’estabilitat pressupostaria com la regla de despesa. Així l’incompliment estimat per a l’avaluació de l’estabilitat pressupostaria és de 410.000 €, mentre que pel que fa a la regla de gasto, l’incompliment s’estima en 491.853€.

Aquest incompliment pot tindre conseqüències sobre les butxaques dels almussafencs i les almussafenques, ja que per a corregir aquesta situació l’Ajuntament haurà d’aplicar algunes mesures com ara incrementar els impostos per municipals per tal d’augmentar la recaptació (IBI, IAE, Impostos sobre vehicles), incrementar els preus públics (cine, teatre, piscines, pavelló, campaments, etc.) o be aplicar retallades sobre algunes partides ja pressupostades.

A més a més, per al que queda d’any, donat que les estimacions de gasto s’han realitzat per baix dels crèdits definitius, per a garantir el compliment de la regla de despesa la llei estableix que es deuran declarar com a no disponibles 1.663.472,52 d’euros, diners que tindrà l’Ajuntament però que no podrà utilitzar ni per a fer polítiques d’ocupació ni donar més serveis als nostres veïns.

Per al portaveu del grup municipal de Compromís per Almussafes, Jesús Salesa, este incompliment constata la mala gestió dels diners públics que des de sempre ha caracteritzat als socialistes d’Almussafes. En paraules de Salesa: “Són artistes en dilapidar els recursos públics i en balafiar sense cap tipus de control”. A més Jesús Salesa ha dit què ”Ja ens deixaren un dèficit de més d’11 milions d’euros en 2007, dèficit que el govern de Compromís hagué d’afrontar en plena crisi econòmica i durant 8 anys de gestió”. Des de Compromís per Almussafes confiem que aquest toc d’atenció els servisca com a revulsiu i comencen a gestionar millor, reduint en despeses supèrflues i apostant per la creació de treball i en serveis socials.

Compromís per Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.