Una autèntica enciclopèdia il·lustrada de Cullera. És el que representa la nova guia turÃstica de la ciutat editada per l’ajuntament riberenc amb la col·laboració de la Diputació de València i que ja es troba disponible en format paper en la Tourist info i en versió online a través de la web www.culleraturismo.com.
Al llarg de 80 pà gines, de forma senzilla i amb una gran aposta visual — més de 300 fotos—, compila les centenars d’experiències que el visitant pot emportar-se. En eixe sentit, realitza un ampli repà s per tots els atractius locals des del patrimoni artÃstic fins al natural, passant per l’exquisida oferta gastronòmica, les opcions d’allotjament, els 14 km de platges de gran qualitat o les diferents activitats d’oci i culturals de les quals el turista pot gaudir.
A més, s’han reservat apartats especials per a les novetats d’enguany, com les aplicacions mòbils del turisme local —que permeten per exemple efectuar reserves online—, la Paella de Cullera o la Platja per a mascotes.
També s’oferixen dos nous productes turÃstics denominats ‘Cullera 24 hores’ i ‘Cullera 48 hores’, amb els quals es possibilita al visitant el coneixement dels punts clau de la ciutat durant estades curtes. Amb ells, es pretén atraure a un turista de cap de setmana que pernocte en el municipi al llarg de tot l’any.
El document, l’à nima mater del qual és el periodista cullerenc Vicent Borja, està estructurat en quatre grans blocs: Descobreix, Gaudeix, Degusta i Coneix, este últim dedicat a la informació de les empreses turÃstiques o dades d’utilitat per al turista durant la seua estada.
Producte de qualitat
La regidoria de Turisme que gestiona Javier Cantos ha volgut que siga el consistori el que edite esta eina de promoció turÃstica, funció que fins ara havia recaigut en una empresa privada. «Era necessari donar un salt qualitatiu perquè si estem apostant per un turisme de qualitat, el material promocional també ha de ser-ho. Per açò hem optat per la gestió directa», assenyala l’edil.
Per a la seua elaboració s’han emprat més de sis mesos de treball i s’ha implicat a un ampli equip de professionals del municipi, coordinats per Borja. Tots han treballat de forma desinteressada, aportant fotos, dades o col·laborant en les traduccions. Borja ha sigut responsable de la redacció, maquetació del document i selecció de fotografies. De fet, la guia ha tingut un cost zero per al consistori, ja que la diputació s’ha fet cà rrec de la impressió.
Normalització
La guia es presenta ara com ara en quatre idiomes: castellà , anglés, francés i, per primera vegada, també en valencià . El nou govern municipal ha volgut normalitzar l’ús de la llengua pròpia en la guia turÃstica.
«No tenia sentit discriminar lingüÃsticament a un sector de visitants valencianoparlants que es veien privats del seu dret a rebre informació institucional en una de les dues llengües cooficials», ha expressat Cantos.
La guia suposa la posada en valor d’atractius com tot el patrimoni artÃstic —Castell, barri del Pou, torres, museus o edificis i espais emblemà tics, entre d’altres—, el natural —amb especial incÃs en espais com l’Estany i en les activitats agropecuà ries.
També agrupa les diferents rutes que poden realitzar-se en el municipi. Sobre este tema, la publicació representa també la revitalització d’algunes d’elles, com la Modernista i s’afigen altres noves com la dels Templaris o Camins a l’eternitat, que recorre el cementeri.
Ajuntament de Cullera