Recomanen no beure ni cuinar en part de la costa de Sueca amb aigua de l’aixeta

Recomanen no beure ni cuinar en part de la costa de Sueca amb aigua de l’aixeta

El consistori recomana als veïns des del Mareny de Barraquetes fins al Mareny Blau que no utilitzen l’aigua de l’aixeta per beure ni cuinar per la presència de sòlids en suspensió

En els darrers dies l’abastiment d’aigua als veïns de la zona marítima, des del Mareny de Barraquetes fins al Mareny Blau, s’ha vist afectat per la presència de sòlids en suspensió que dóna una aspecte de terbolesa a l’aigua subministrada.

L’Ajuntament de Sueca i Aigües i Sanejament de Sueca expliquen que la situació s’ha donat arran de la recent substitució de la bomba del pou de l’institut que havia sofert una avaria irreparable.

Després d’analitzar l’aigua al laboratori i d’haver consultat també amb les autoritats sanitàries, Aigües i Sanejament de Sueca ha recomanat no utilitzar l’aigua provinent d’este pou per a cuinar ni beure mentre mantinga este aspecte. Des de l’empresa municipal asseguren que l’aigua està degudament clorada, tot i que no es recomanable ingerir-la.

Tant Aigües i Sanejament de Sueca com el consistori han informat la ciutadania a través dels seus perfils oficials en xarxes socials, per tal de fer arribar a la gent el missatge de la forma més immediata possible i també s’ha notificat el comunicat oficial a les postes sanitàries de la zona afectada.

La bomba submergida que extrau el líquid va sofrir una avaria irreparable i dijous passat va ser substituïda per una nova que succiona 4.500 l/min i consumeix un 30% menys d’energia elèctrica.

El personal tècnic d’Aigües i Sanejament de Sueca explica que al ser nova, la instal·lació aspira més aigua i potser este és el motiu pel que arrossega una major quantitat de sòlids. Per tal de solventar la situació s’ha reduït la velocitat de treball de la nova bomba i amb això s’ha detectat ja una lleugera millora en l’estat de l’aigua. Segons apunten des d’Aigües i Sanejament de Sueca caldrà modificar les condicions de funcionament del pou per tal de reduir la terbolesa de l’aigua.

Durant la setmana passada, mentre han durat els treballs de la nova instal·lació, la zona ha estat abastida des d’un altre pou de Sueca i per este motiu l’aigua arribava amb menys pressió, tot i que no ha arribat a mancar en ningun moment el servei.

La regidora de Serveis Municipals i responsable d’Aigües i Sanejament de Sueca, Pilar Moncho, ha assenyalat que tant el fontaner de guàrdia com l’enginyer de l’empresa responsable del subministrament d’aigua són coneixedors del tema i treballen revisant la instal·lació. Moncho ha assegurat que s’estan efectuant anàlisis diaris a l’aigua per comprovar l’evolució del seu estat i que s’informarà de manera puntual als usuaris a través dels canals oficials fins que siga de nou apta per consumir-la. Segons ha apuntat la previsió es que tot puga tornar a la normalitat al llarg de la setmana.

Ajuntament de Sueca


 

  1. […] NOTÍCIA RELACIONADA: 19 juliol, 2016. Recomanen no beure ni cuinar en part de la costa de Sueca amb aigua de l’aixeta […]

    Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.