Crònica del Club de Córrer Peus-Quets: Poc però molt bo!

Crònica del Club de Córrer Peus-Quets: Poc però molt bo!

Hi ha poc que contar aquesta setmana efectivament, però bo! Es una setena de descans, una setmana de guaret, emprant el vocable del món rural! A banda dels entrenes intensius, poca competició! Com al camp, deixem de plantar res un temps per a recuperar el sol i els nutrients a la terra per a que la propera collita siga més valuosa i abundant.

mila-sifre-palmeres-2016

Mila Sifre, primera de la Màster 5 en les Palmeres

Això per a la majoria de Peuetes i Peuets perquè uns pocs si que hi van. Fan rotació de cultiu! Si bé la cursa de carreres populars es lo general, una valenta s’ apunta a la muntanya, al IV Trail de Bicorp de 15K i sis volen fer la XXIIª Travessia Perelló-Palmeres de 2500m!

Al entrenaments, entre series i “fartleks” (jocs de velocitat en suec), posturals i estiraments, els assistents a les sessions de Joan L. Garcia, acaben de genolls i demanant l’ hora però satisfets en cor i ànima. Com diuen els castellans: – ¡Jod…, pero contentos!

I en lo que respecta als ciclistes, uns fan carretera rodant lluny de Sueca… parant a esmorzar, com es preceptiu, mentre altres van a suar per les penjades costeres de la Vall d’ Ebo i de la Gallinera.

A les 8h30 del matí donen l’ eixida del trail a Bicorp. La xicoteta població de la Canal de Navarrés acull quasi 500 corredors i corredores per a les dos modalitats ofertes, el Sprint Trail de 14K i el Trail de 21K. Tere Lloret, amb un parell de… nassos, recentment vinguda al món del Running, s’ inscriu al Sprint Trail. 1243m de desnivell positiu pel Massís del Caroig. Se passa pels Alts de Toro, Sentís, Hongarés, la Gola de Lucinos o la Cova de l’ Aranya amb algun que altre pas pels guals aigua al pit. I es que este petit poblet està encastat dins d’ una entorn agrest com hi ha ben pocs.

La carrera va dominant barrancs, un rere l’ altre, tots desembocant al riu Escalona: el barranc dels Ginesos, de la Filomena, de Gomar… I Tere puja i puja, patint, suant, bufant i de quant en quant baixa amb coratge i recuperant. Li costen els 14K unes dures 2h25… i Tere no s’ en adona fins molt després que ha sigut la 3ª de la seua categoria de Màster Femení! Fa podi sense pujar a rebre un merescut trofeu, una pena que no li trau la satisfacció i l’ orgull de saber-se allà dalt. Tots celebrem el resultat obtingut. Com es diu a Itàlia:  – Brava Tere!

Perelló, 9:00 del matí. XXIIª Travessia Segundo Castelló. 311 amfibis se llancen a les aigües molt a prop de la dàrsena, corrent i bracejant a ritme de crol a la boia roja d’ alta mar que marcarà el gir cap al sud, cap a Palmeres on es situa la meta.

2500m de una prova vàlida per al Campionat Autonòmic, amb participació de nadadors i nadadores de molts llocs com Madrid, Catalunya, el País Basc, Albacete, Murcia… i València, per descomptat! Desvelen que algú amb GPS ha marcat 3300m… No sé?

Passem una bona estona escrutant l’ horitzó, prisant el ulls i la palma de la mà disposada en visera davant la vista. La llastra d’ escuma blanca que provoca el moviment del nadadors marca una recta molt estirada al mig del blau de la mar. Un llarg cordó, on el primer marcarà en meta 35mn09 i la darrera una 1h08.

Un Peuet i sis Blavetes representen el Club de Córrer Peus Quets. Rafa Colecha nada dins de les seues marques: 52mn33. Lourdes Lledó fa 1h01:58. Mila Sifre i Luisa Carbó acaben en un mocador amb 1h03:02 i 1h03:12, i Rosa Garcia i Pilar Ferrús entren juntes en 1h05. Mila fa primera de la Màster 5 Femenina, i repeteix podi un any més. Una sirena madura carregada de voluntat!

Però lo que més m’ ha agradat es la presència activa de més de vint-i-cinc components del Club que han acudit a la travessia voluntàriament convocats per la demanda d’ ajut del Club de Natació Sueca. Esta massiva solidaritat dels Peuets i Peuetes avui mereix una menció d’ honor, un premi d’excel·lència.

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.