Almussafes subscriu un conveni amb una empresa per a una borsa de desocupats

Almussafes subscriu un conveni amb una empresa per a una borsa de desocupats

El Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació aprovat per l’Ajuntament d’Almussafes per al període 2016-2020, que va nàixer amb l’objectiu d’estimular la generació de nous llocs de treball i la creació d’empreses a Almussafes, segueix donant els seus fruits. El passat dilluns 11 de juliol, Toni González, primer edil d’Almussafes, i Pepa Torres, gerent de l’empresa Walkerpack MPL SL, situada en el Polígon Industrial Juan Carlos I del municipi, van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual la companyia acceptava ficar en marxa un curs de formació dirigit als aturats inscrits en la base de dades de l’Agència de Desenvolupament Local el perfil professional dels quals s’ajustara a les necessitats de l’empresa. La formació posibilitará contractaciones futures dels alumnes per part de l’empresa.

“És una excel·lent notícia que les empreses desitgen comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament per a aquest tipus d’iniciatives i que s’impliquen en la formació específica del col·lectiu d’aturats per a facilitar l’accés dels aturats del municipi al mercat laboral”, explica l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.

El curs, la part teòrica del qual es va impartir el dilluns 11 i el dimarts 12 en les instal·lacions públiques cedides pel consistori, té com a finalitat la creació d’una borsa de treball de la qual Walkerpack s’ha compromès a realizar contractes entre els participants en la iniciativa en el seu pròxim procés de selecció. Per a açò, l’ADL ha facilitat el projecte “col·laborant en la cerca de perfils professionals en la seua base de dades, sobre la base del perfil indicat per l’empresa, seguint rigorosament els requisits exigits per aquesta i respectant la normativa en matèria de protecció de dades amb les persones usuàries i les empreses”, tal com es detalla en el conveni.

Després d’aquesta primera fase, en la qual els assistents al curs han après conceptes bàsics de la labor realitzada en l’empresa, i que incloïa temes relacionats amb les normes internacionals, la gestió de residus, la prevenció de riscos laborals, la producció en cadena i seqüenciació, la setmana que ve es traslladaran fins a les dependències de l’empresa per a desenvolupar la fase pràctica. En ella, els alumnes hauran d’aplicar els continguts adquirits, que els permetran disposar de les capacitats i habilitats necessàries per a treballar en empreses del sector de la logística.

Mitjançant l’acord subscrit, l’Ajuntament d’Almussafes també es compromet a col·laborar amb l’empresa a impulsar les accions de formació necessàries relacionades amb les necessitats de qualificació presents i futures, així com a participar en qualsevol acció que redunde en la dinamització de l’activitat empresarial.

Walkerpack MPL SL, que treballa entre altres empreses per a Ford Espanya, ha experimentat en els últims anys un important creixement com a conseqüència de l’increment en el nombre de vehicles fabricats per la multinacional automobilística, la qual cosa ha vingut acompanyat d’un creixement substancial de la seua plantilla, que es dedica sobretot a tasques logístiques i de seqüenciació.

Dins del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, aquesta acció s’emmarca en la línia estratègica número 2, la del foment de la formació, que té com a objectiu “facilitar la formació i qualificació a les persones aturades com a mitjà per a la inserció laboral i a les persones ocupades com a reciclatge professional i adaptació al canvi constant del mercat de treball”.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.