El Govern de Sueca diu que preparen el centenari del naixement de Fuster per al 2022

El Govern de Sueca diu que preparen el centenari del naixement de Fuster per al 2022
joan-fuster-de-xiquet

El xiquet Joan Fuster i Ortells

El 2022 es commemorarà el centenari del naixement de l’escriptor Joan Fuster (Sueca 1922-1992). Es tracta d’una data especialment significativa en la història valenciana contemporània, que l’Ajuntament de la ciutat on va transcórrer la vida de l’escriptor i la Càtedra Joan Fuster, de la Universitat de València, volen celebrar amb la realització d’una extensa sèrie d’activitats dirigides a un públic molt divers i ampli.

D’acord amb les dimensions de la gran obra literària i cultural que l’escriptor va dur a terme, les dues institucions volen vincular als actes del Centenari molts altres organismes, en una comissió que dissenye i duga a terme aquest programa per donar a la commemoració el ressò que mereix en distints àmbits.

«En una ocasió així no es pot actuar de manera improvisada i cal començar a fer projectes ja i aconseguir vies de cooperació des d’ara mateix» –ha declarat Raquel Tamarit, alcaldessa de Sueca–, «per la quantitat d’esforços i de recursos humans i econòmics que serà necessari fer coincidir. Fuster, per a Sueca, ha estat i ha d’estar sempre per damunt de contingències polítiques, perquè és un dels fills més il·lustres de la ciutat, però també un dels personatges cabdals del segle XX al País Valencià, de tal manera que la seua figura ha de tindre el màxim reconeixement».

Per la seua banda, el professor Ferran Carbó, coordinador de la Càtedra Joan Fuster, ha subratllat que caldrà comptar amb el concurs dels organismes acadèmics amb els quals va estar vinculat l’assagista i aconseguir donar a la commemoració el ressò necessari amb els mitjans adequats.

L’Ajuntament de Sueca i la Universitat de València mantenen una línia de col·laboració de fa anys, sobretot a través de les iniciatives gestionades o llançades a través de la Càtedra Joan Fuster:exposicions, jornades d’estudi, publicació de llibres, realització d’audiovisuals, i d’altres.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.