Xerrada amb la gent major de Favara per evitar la fragilitat i prevenir la dependència

Xerrada amb la gent major de Favara per evitar la fragilitat i prevenir la dependència

La població de Favara va acollir la setmana passada una conferència de la “Fundació de les Persones majors de la Comunitat Valenciana” amb el títol “Evitar la fragilitat per prevenir la dependència”.

Aquesta conferència va estar organitzada per l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Favara, UDP, associació local presidida per Arturo Julian i va contar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Favara.

Aquesta conferència va estar conduïda pel doctor Eduardo Castro, Doctor en Medicina amb l’especialitat de Geriatria i Gerontologia i autor de molts estudis científics dirigits a les persones majors.

L’acte va estar presentat pel Regidor de Majors de l’Ajuntament de Favara, Rafael Gisbert qui valorar de manera molt positiva aquestes activitats que organitzen les associacions de majors destinades a informar com tindre una qualitat de vida òptima en edats avançades. El Regidor va agrair la presència del públic assistent a l’acte i de diferents empreses i associacions vinculades als majors com Afacu “Associació de familiars amb Alzheimer i altres demències de Cullera” qui ofereix una “Aula de Respir” al poble de Favara o la mateixa residència de majors local Gerisan, representada per Mamen Llopis de l’equip directiu, on varen valorar de manera molt positiva aquests actes dirigits a les persones majors.

El doctor Eduardo Castro va explicar quins són els orígens i factors que poden detectar la fragilitat de les persones d’avançada edat i quines són les pautes a seguir per a millorar la qualitat de vida. Va explicar que l’activitat física és un element clau per prevenir la fragilitat i va orientar com utilitzar els mitjans naturals necessaris per a que les persones majors puguen mantenir la seua autonomia personal durant el temps més gràn possible, retardant així la dependència.

Ajuntament de Favara


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.