L’Ajuntament de Cullera ofereix més de 200 contractes a veïns des de principi d’any

L’Ajuntament de Cullera ofereix més de 200 contractes a veïns des de principi d’any

Les diferents polítiques actives d’ocupació de l’Ajuntament de Cullera han proporcionat un total de 204 contractacions a veïns des de principi d’any. Quan es complixen sis mesos del començament de la nova Borsa Social d’Ocupació, el govern municipal ha fet hui balanç del funcionament d’este instrument creat per a oferir una ocupació a persones en risc d’exclusió i a col·lectius de difícil inserció laboral.

Ara com ara, la borsa ha generat un total de 118 contractes. La previsió inicial del consistori era que al llarg d’enguany es pogueren superar els 200, per la qual cosa la valoració que es fa és «positiva», ja que «estem complint els objectius que ens marquem al principi», ha assenyalat l’alcalde, Jordi Mayor.

La borsa ha servit per a reforçar diversos departaments, especialment l’àrea de Serveis Exteriors (brigadeta, jardineria, parc mòbil, pintura), Agricultura, Cementeri, Cultura, Esports i Platges, principalment.

En l’últim contingent de contractacions es produïxen 39 noves incorporacions que reforçaran els serveis municipals durant el període estival. Així, s’han contractat 16 operaris per a Serveis Exteriors, 6 per a Platges, 6 informadors de Medi ambient, 4 per a la platja de gossos, 2 per a Agricultura i la resta es repartixen entre Informàtica, Museus i Esports.

«El reforç en les diferents àrees ha millorat la prestació de serveis», apunta Mayor, «i açò es nota en el carrer». No obstant açò, «el més important és que hem oferit un xicotet respir a famílies amb membres que feia anys que no tenien l’oportunitat de treballar».

Més polítiques d’ocupació
D’altra banda, les polítiques actives d’ocupació del consistori han permés la contractació de 27 persones per als aparcaments municipals d’estiu, contractes que s’estendran des del 30 de juny fins al 4 de setembre.

També a l’estiu Ajuntament de Cullera contractarà a un total de 41 treballadors agrícoles per un període de tres mesos gràcies a una subvenció de 59.159 euros inclosa dins del Programa de col·laboració del SEPE i els municipis i que compta amb el patrocini del Ministeri de Treball i la Seguretat Social.

Finalment, les beques de la Dipu et Beca, de la Diputació de València, permeten la incorporació durant 2 mesos de 18 jóvens estudiants en pràctiques en els diferents departaments municipals.

Mayor ha destacat que el govern local «està reconstruint les polítiques actives d’ocupació municipals sobre la base de la igualtat d’oportunitats en l’accés als llocs de treball», al mateix temps que recalca «l’absència total de polítics en tots estos processos de selecció». «Hem soterrat l’època de l’enxufisme i el clientelisme polític», ha sentenciat.

L’alcalde i l’edil de Serveis Exteriors, Salva Tortajada, han rebut este matí a part dels treballadors que s’incorporen a la plantilla municipal per a reforçar-la durant l’estiu. Jordi Mayor els ha recordat que el sou «vos el paguen els ciutadans de Cullera amb el seu esforç, no els polítics».

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.