Cullera concedeix l’escut d’argent a Ricardo Soldado, ex director del conservatori

Cullera concedeix l’escut d’argent a Ricardo Soldado, ex director del conservatori

Emotiu comiat. El fins ara director del Conservatori Professional de Música de Cullera, Ricardo Soldado Peris, ha rebut hui de mans de l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, l’Escut d’Argent de la Ciutat de Cullera. El lliurament s’ha realitzat durant l’últim consell escolar al qual ha assistit Soldado després de sol·licitar el seu trasllat a Torrent.

El guardonat ha sigut el responsable del centre cullerenc des del 1991, quan el conservatori encara s’emplaçava en la Casa de Palomes. Tan sol dos anys després va ser nomenat director del mateix, càrrec que ha ostentat fins ara. Sens dubte, al llarg d’estos 25 anys Soldado ha sigut part important del desenvolupament i consolidació del conservatori, procés que va culminar amb el seu trasllat al nou edifici recentment rebatejat com a Conservatori Professional de Música de Cullera ‘Rafael Talens Pelló’, en honor a l’insigne compositor local.

Sota la seua adreça, el conservatori ha anat creixent en especialitats musicals: clarinet, flauta travessera, fagot, contrabaix, percussió, piano, saxòfon, trompeta, trompa, viola, violí, violoncel o guitarra, entre unes altres. Paral·lelament, l’alumnat —no solament de Cullera sinó també de moltes altres poblacions— ha anat en augment.

Mayor ha assenyalat a més que gràcies a Soldado «el conservatori s’ha obert a la societat cullerenca i hui és un punt de trobada per a les diferents entitats que configuren el nostre teixit social, que han pogut realitzar ací les seues activitats».

La regidora d”Educació Sílvia Roca, també ha estat present en la modesta cerimònia i ha fet valdre el treball realitzat pel director «que situa a Cullera en l’elit de la formació musical a Espanya i la Comunitat Valenciana».

Soldado ha agraït el reconeixement, que ha estat tota una sorpresa per a ell. El consistori ha volgut brindar-li este reconeixement en el seu últim consell escolar i havia mantingut de forma discreta el premi.

L’Escut d’Argent de la Ciutat de Cullera és un distintiu que es concedix a aquelles persones que han destacat en diverses àrees del món de la música, la cultura, l’educació o l’esport, entre d’altres, i que d’alguna manera han contribuït a difondre el nom del municipi.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.