Corbera pretén consolidar-se dins del circuit estatal de festivals dedicats al blues

Corbera pretén consolidar-se dins del circuit estatal de festivals dedicats al blues

La segona edició del Corbera Blues Festival se celebrarà els pròxims dies 15 i 16 de juliol és aquesta xicoteta localitat de la Ribera Baixa (València). Enguany comptarà amb la presència del músic britànic Graham Foster, consolidats artistes del blues nacional com Danny Boy o el duo format per Ferran Bosch i Alfredo Montesinos, la banda cantabra de soul i funk Vespa Groove, la història del blues feta conte infantil per la polifacètica Laia Bastús i el grup local Old Cadillac Band.

La festa del blues començarà a la posta del sol del divendres 15 amb l’actuació d’Al Fred i Al Caliu, nom del projecte musical que han creat l’especialista de l’harmònica Ferran Bosch i el guitarrista Alfredo Montesinos, tots dos veterans de l’escena blues valenciana i estatal. A continuació serà el torn de Danny Boy, un dels harmoniquistes més respectats del país per la seua depurada tècnica i el seu virtuosisme en el maneig de l’instrument.

La jornada del dissabte la inaugurarà Laia Bastús, cantant i cantautora resident a Madrid i amant de la cultura afro-americana, que presentarà el seu conte infantil Ubuntu Blues, un recorregut per la història de la música d’arrels on els xiquets seran els protagonistes. Després s’obrirà la veda perquè tots els músics assistents al festival puguen deixar la seua empremta durant la jam-session, que s’allargarà fins a l’hora de menjar. Quan arribe el moment, una paella-blues s’encarregarà de complaure als famolencs estómacs que ho desitgen.

El tret d’eixida a la vesprada del dissabte ho donarà el grup local Old Cadillac Band, amb un repertori que cobreix els èxits del blues-rock nacional i internacional. Quan comence a caure la nit serà torn per a Vespa Groove, vuit músics consolidats que van decidir unir-se en terres càtabres per a muntar un espectacle ple d’energia i vitalitat amb tints soul, funk i groove. El colofó final ho posarà la Graham Foster Band, capitanejada per l’excèntric cantant i guitarrista anglés. Un músic que, després d’haver-se alternat amb grans figures del panorama blues-rock dels setanta, arribant a girar amb la mateixa Etta James, va decidir canviar d’aires i establir-se en terres valencianes per a demostrar la seua impressionant tècnica a la guitarra i el seu particular sentit de l’humor.

L’organització del Corbera Blues Festival pretén que la seua segona edició siga la que consolide aquest esdeveniment dins del circuit de festivals dedicats a la música d’arrels afro-americanes. La seua intenció és créixer cada any i poder ser una referència de la música blues a nivell nacional amb el propòsit principal de fomentar aquella música nascuda en el Delta del Mississipí a principis del segle XX.

PROGRAMA

 • Divendres 15 de juliol
  22h… Ferran Bosch i Alfredo Montesinos
  24h… Danny Boy
 • Dissabte 16 de juliol
  11.30h. Laia Bastús – Ubuntu Blues (conte infantil)
  12.30h. Jam-Session
  15h… Paella-Blues
 • 20h… Old Cadillac Band
  22h… Vespa Groove
  24h… Graham Foster Band

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.