Sis ajuntaments de la Ribera contracten energia renovable i abaratiran el consum

Sis ajuntaments de la Ribera contracten energia renovable i abaratiran el consum

L’àrea d’Energia del Consorci de la Ribera ha gestionat, a través del servei de ‘Gestors d’Energia’, la contractació del subministraments d’electricitat de 6 ajuntaments de les comarques de la Ribera de Xúquer amb l’objectiu de reduir la factura energètica municipal i, al mateix temps, lluitar contra el canvi climàtic.

L’àrea d’Energia del Consorci de la Ribera va publicar el 22 de març de 2016 els plecs de condicions administratives i tècniques de la licitació conjunta per contractar electricitat amb certificat d’origen renovable per als subministraments municipals de l’Alcúdia, Benifaió, Corbera, la Barraca d’Aigües Vives, Polinyà de Xúquer i Sumacàrcer.

Amb aquesta licitació conjunta es pretenia optimitzar els preus de l’electricitat consumida als edificis i instal·lacions municipals, a l’hora que, contractar electricitat renovable amb la finalitat de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic pel fet que les emissions de gasos d’efecte hivernacle produïts amb la generació d’aquesta electricitat són nuls.

Als ajuntaments adherits al servei se’ls ha fet un estudi de la factura elèctrica anual de les instal·lacions municipals per procedir a la contractació del subministrament mitjançant un acord marc amb les empreses comercialitzadores, estudiant-se tant l’alta com la baixa tensió.

La quantitat d’electricitat licitada suposa prop de 5 GWh a l’any. Com ja s’ha comentat les principals característiques de les ofertes presentades han estat:

  1. Requisit indispensable la certificació d’origen renovable de l’electricitat comercialitzada als ajuntaments
  2. Criteri de valoració principal és el preu de les tarifes dels subministraments ofertats

A través d’aquesta actuació els ajuntaments de l’Alcúdia, Benifaió, Corbera, la Barraca d’Aigües Vives, Polinyà de Xúquer, Sumacàrcer han aconseguit comprar energia renovable i, a més, a un millor preu, provocant una reducció de la seua factura energètica. El 23 de maig es va efectuar l’adjudicació dels contractes

L’àrea d’energia del Consorci de la Ribera segueix treballant amb èxit en el servei Mercat Elèctric. Aquest servei es va llançar en 2009 per a donar resposta a la necessitat que es va crear als ajuntaments a partir de l’1 de juliol de 2008, moment en què s’obligava als consumidors amb tarifes d’alta tensió a contractar l’energia directament mitjançant una comercialitzadora qualificada (Ordre ITC 1857/2008, ITC 3801/2008 i ITC 3802/2008).

Pel que fa a les emissions de gasos d’efecte hivernacle cal recordar l’obligatorietat en l’aplicació que la Directiva Europea 2012/27/EU sobre eficiència energètica i la 2009/72/EC sobre foment d’energia renovable que obliga els estats membres a reduir en un 20% per al 2020 les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

L’àrea d’Energia del Consorci de la Ribera és una entitat pertanyent a les mancomunitats de la Ribera i que té per objectiu contribuir al desenvolupament sostenible de la comarca a través de la promoció de l’estalvi d’energia i les energies renovables.
Més informació:

Àrea d’Energia – Consorci de la Ribera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.