La taxa de desocupació actual del 8,5% d’Almussafes és la menor de la Ribera Baixa

La taxa de desocupació actual del 8,5% d’Almussafes és la menor de la Ribera Baixa

El Servici Públic d’Ocupació ja ha fet públic l’índex de desocupació de la localitat d’Almussafes a data 31 de maig del 2016. La xifra publicada situa el nombre de desocupats en 525, 196 hòmens i 329 dones, enfront dels 572 amb els que la població va tancar el mes d’abril, la qual cosa es traduïx en la inserció laboral, per part de l’Ajuntament d’un total de 47 veïns i el descens de la taxa de desocupació en un 8,22%.

El president de l’executiu i responsable directe de la Regidoria d’Ocupació, Toni González, mostra la seua satisfacció pel nou escenari en matèria d’ocupació, més si és possible perquè suposa una reducció d’un 11,02 % de la xifra global de desocupació respecte a la registrada en el mes de maig del 2015, “quan encara estava al capdavant del consistori d’Almussafes l’anterior equip de govern Compromís-PP i teníem un total de 590 veïns i veïnes fora del mercat laboral”. “Estes xifres denoten que ens trobem en el camí correcte, que la política que estem desplegant des de fa un any és la indicada per a aconseguir el “desocupació tècnica” en la nostra localitat, la principal prioritat d’esta legislatura i a la que estic dedicant el major dels esforços”, incidix González.

A més de la posada en funcionament del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, dotat amb 1.045.000 euros, en el que s’integra el Pla d’Ocupació Local, una de les primeres accions realitzades pel president de la corporació va ser reprendre els contactes amb la Factoria Ford, a més de treballar estretament amb l’Associació de Propietaris del parc Industrial Joan Carles I (APPI) i de realitzar personalment una gran quantitat de visites als gerents de les diferents empreses i a les ETT’s del polígon.

Així mateix, la col·laboració amb els sindicats i les pimes locals, el desenrotllament de les sessions del Consell Econòmic i Social i l’assumpció de la competència en matèria laboral que ha permés la contractació directa del propi ajuntament, després de la petició formal a la Conselleria, són altres dels factors que han determinat la reducció de la taxa de desocupació, la més baixa de la comarca i molt per davall de la mitjana que afecta la resta de l’estat espanyol.

taula-atur-almussafes-maig-2016

Estadística del mes de maig

La desocupació més baixa per estrats d’edat
El primer edil també incidix en la importància que el descens de la xifra de demandants d’ocupació s’haja produït en tots els estrats d’edat. De fet, els menors de 25 anys han passat de 67 a 60; els parats entre 25 i 44 anys, de 270 a 237; i, finalment, els majors de 45 anys, el grup d’edat amb més dificultats d’inserció laboral, de 237 a 228.

De l’anàlisi per sectors econòmics es desprén que dels 23 parats del sector agrícola, en l’actualitat existixen 17; de l’àmbit industrial s’ha passat de 123 desocupats a 117; de la Construcció es registren 18 desocupats enfront dels 20 del passat mes d’abril, del sector servicis s’ha passat de 371 a 343 i, finalment els veïns sense experiència laboral i que han trobat un lloc de treball en l’últim mes han passat de 35 a 30.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.