Entra en funcionament la zona per a vianants de Sant Antoni de Cullera

Entra en funcionament la zona per a vianants de Sant Antoni de Cullera

Des de hui i fins al 15 de setembre està en funcionament la zona per a vianants del barri de Sant Antoni de Cullera. El projecte de dinamització d’esta zona turística que impulsa l’ajuntament engloba a dos dels principals carrers d’eixa àrea urbana, Pintor Ferrer Cabrera i Poeta Miguel Hernández.

L’alcalde, Jordi Mayor, el regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, l’edil de Policia Local, Mª José Terrades i el responsable de Serveis Exteriors, Salva Tortajada han visitat en primera persona la zona per als vianants i han intercanviat impressions amb els comerciants.

Els empresaris dels carrers involucrats en la iniciativa han obert una via de col·laboració amb l’ajuntament i ja han anunciat que a partir de matí s’iniciaran una sèrie d’activitats d’oci complementàries per a donar més vida al barri i atraure a més clientela, desviant el flux de turistes des del passeig marítim fins als carrers de l’interior.

El consistori ha apostat pel sistema ‘en fred’, que no comporta cap actuació urbanística més enllà de la col·locació de tests i pivots per a limitar l’accés de vehicles i que, per tant, té un cost mínim per a les arques municipals.

Mayor ha expressat el seu desig que si la prova experimental obté un resultat positiu durant l’estiu «la intenció és consolidar la zona per als vianants com a pas previ a la rehabilitació del barri», una aspiració del govern municipal i una reivindicació veïnal.

Nova parada de taxi
Així mateix, ha entrat en funcionament la nova parada de taxis degudament senyalitzada. Anteriorment, el servei públic s’emplaçava en la calle Pintor Ferrer Cabrera i ara han passat a estar en l’avinguda Blasco Ibáñez, al costat de l’església de Sant Antoni.

L’alcalde ha defensat el procés de conversió en zona de vianants i ha assegurat que «allà on s’ha dut a terme, els negocis han millorat els seus resultats i l’entorn urbà ha s’ha revitalitzat». «A Cullera tenim una concepció nova dels espais públics, que han de ser per a les persones i el seu gaudi. Ara, a estos dos carrers de Sant Antoni hi ha més espai per a passejar i gaudir d’una terrassa amb tranquil·litat i això suposa un avanç», ha remarcat.

L’elecció d’estos dos carrers s’ha efectuat per la concentració de negocis i l’absència de garatges. L’accés s’ha tallat amb tests i pivots mòbils, que donen accés als serveis d’emergències, neteja i als negocis de l’àrea.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.