El PSPV de la Ribera duu a les Corts la supressió de la taxa de les obres de la potabilitzadora

El PSPV de la Ribera duu a les Corts la supressió de la taxa de les obres de la potabilitzadora

Ahir pel matí s’ha fet un pas de rellevància per tal que els veïns de la Ribera deixen de pagar a partir de 2017 l’amortització de les obres de la potabilitzadora comarcal, una decisió presa per l’anterior govern autonòmic del Partit Popular en contra dels interessos riberencs i amb l’oposició socialista.

Els alcaldes de Cullera, Jordi Mayor; Algemesí, Marta Trenzano; Fortaleny, Juani Clos; Llaurí, Anna González així com regidors de poblacions com ara Sueca i Cullera s’han reunit amb el síndic parlamentari socialista en les Corts, Manuel Mata, per traslladar-li esta reivindicació.

La visita té com a objectiu que el Grup Parlamentari Socialista recolze l’acord pres pels municipis d’Albalat de la Ribera, Alzira, Algemesí, Benicull, Carcaixent, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca en eixe sentit. Un front comú d’alcaldes socialistes i d’altres forces progressistes creat després de les passades eleccions municipals per posar punt final a la política de l’aigua dissenyada per Fabra i Bonig en contra de la Ribera.

Mata ha mostrat la predisposició dels socialistes d’atendre esta petició de la Ribera, el que suposaria alliberar als veïns de la comarca de pagar en els seus rebuts de l’aigua 0,0833 cèntims d’euro per metre cúbic en concepte d’amortització d’infraestructures de potabilització.

Càrrega injusta
Els socialistes riberencs estimen injust que els veïns de la comarca hagen de pagar unes infraestructures que es van construir per fer front a la contaminació dels pous a través dels quals s’havien abastit històricament les poblacions de la Ribera fins que la contaminació —aparició d’elevades taxes de nitrats i també darrerament pesticides— va impedir continuar fent-ho i obligà a la construcció d’una potabilitzadora a la zona de la Garrofera.

El PSPV-PSOE de la Ribera Alta i Baixa ha realitzat al llarg dels últims anys una important tasca de reivindicació d’aigua de qualitat per a la comarca. En la seua lluita, la formació ha portat fins al mateix Parlament Europeu la problemàtica de la contaminació, que contradiu l’actual normativa europea.

Els socialistes han mantingut des d’un primer moment que els veïns de la comarca no havien de pagar per una contaminació que no han causat i recorden que les directives europees obliguen als Estats al manteniment i millora de la qualitat de les aigües.

PSPV-PSOE

NOTÍCIES RELACIONADES:
30 de maig de 2015. EUPV exigeix que el Consell pague les infraestructures per a l’aigua de boca de la Ribera per què «qui contamina, paga»

6 d’agost de 2015. Cullera planta cara al Consell i exigeix l’anul·lació de la taxa de la potabilitzadora

4 de març de 2016. Prometen retirar la taxa per amortitzar les infraestructures de la potabilitzadora


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.