Cullera i Almussafes contractaran més de 50 treballadors agrícoles desocupats

Cullera i Almussafes contractaran més de 50 treballadors agrícoles desocupats

L’Ajuntament de Cullera contractarà un total de 41 treballadors agrícoles per un període de tres mesos, segons ha informat hui el regidor de Medi Ambient, Hugo Font. El consistori ha gestionat una subvenció de 59.159 per a esta iniciativa inclosa dins del Programa de col·laboració del SEPE i els municipis i que compta amb el patrocini del Ministeri de Treball i la Seguretat Social.

La finalitat del pla és minvar la desocupació agrícola mitjançant el desenvolupament d’obres relacionades amb la millora de la qualitat ambiental de la població. Gràcies a esta ajuda, Cullera podrà contractar 38 peons i tres oficials procedents de la rama agrària per als mesos de juliol, agost i setembre. Així, durant el mes de juliol seran 14 peons i un oficial, mentre que al mes d’agost 14 peons i un oficial. Ja per al mes de setembre seran 10 peons i 1 oficial.

El projecte que desenvoluparan estos treballadors se centra en intervencions per a l’adequació de paratges naturals i entorns agrícoles, el manteniment de camis i sendes i l’adequació de barrancs i la restauració d’espais forestals. Font ha subratllat que la Regidoria de Medi Ambient, durant estos tres mesos d’estiu de 2016, destinarà els recursos necessaris per a completar la neteja de barrancs, sendes, espais naturals i entorns agrícoles.

Inscripció al Servef
Totes aquelles persones que desitgen optar a estos llocs de treball i participar en la selecció de personal han d’estar inscrites en el règim especial Agrícola i deuran apuntar-se durant la primera quinzena de juny en les oficines del Servef de Sueca.

Esta acció de foment del treball se suma a altres posades en marxa pel govern de Cullera per a fer front a la desocupació en el municipi, entre elles la Borsa Social de Treball, el recentment finalitzat Taller d’Ocupació ‘Jardins de Cullera’ o l’habitual contractació de personal per als aparcaments municipals d’estiu.

Ajuntament de Cullera


 

L’Ajuntament d’Almussafes s’acull a les ajudes del SEPE per a pal·liar la desocupació agrícola
La Direcció General del SEPE ha concedit a l’ajuntament una subvenció de 19.796 euros euros per a la contractació d’un total de deu treballadors en situació de desocupació que desenrotllaran el projecte municipal d’obres, desbrossament i neteja del parc Rural d’Almussafes. L’aportació del consistori per al finançament de l’esmentat projecte, la finalitat del qual consistix a garantir als treballadors un complement de renda a través de plans especials d’ocupació en zones rurals deprimides i en èpoques de menor activitat, ascendix a 21.000 euros.

Precisament, este mateix matí, les dos funcionàries responsables de l’Agència de Desenrotllament Local han celebrat una reunió amb els més de 20 desocupats inscrits en la Bossa d’Ocupació Local i afiliats al Sistema Especial Agrari integrat en el Règim Especial de la Seguretat Social per a informar-los de bases reguladores per a la selecció de treballadors, dels terminis i de la documentació que han d’aportar en el Registre d’Entrada de l’Ajuntament, fins al pròxim dia 10 de juny, que és el termini màxim establit per a la presentació de les instàncies.

Els beneficiaris del programa d’enguany, després de la valoració dels expedients presentats per part de la Comissió de Baremació, iniciaran les seues labors el pròxim 20 de juliol i finalitzaran el contracte del programa de col·laboració del Servici Públic d’Ocupació Estatal i les corporacions locals, el 19 d’agost.

Els huit peons i dos oficials de primera executaran obres en la zona rural de propietat municipal, situada en el polígon 2 del terme municipal d’Almussafes i amb una superfície de 132.000 m2, que en l’actualitat es troba vallada perimetralment. Dins de la mateixa fa falta d’un desbrossament, neteja i anivellació del terreny, a més de procedir a la modificació del tancament que llinda amb la zona per a adequar-ho a la nova cota dels terrenys, com a conseqüència del seu deteriorament i ruptura propiciats pels escolaments.

Així mateix, els treballadors construiran una nova porta d’accés al parc Rural, amb característiques semblants a l’executada el passat any.

El projecte d’execució també inclou la plantació de nou arbratge i arbustives, per a millorar l’ecosistema d’esta gran zona d’oci.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.