Mor a Cuba el diplomàtic i fill únic de l’escultor suecà Enrique Moret Astruells

Mor a Cuba el diplomàtic i fill únic de l’escultor suecà Enrique Moret Astruells

El diplomàtic de la República de Cuba, Enrique Moret Echeverría, fill de l’escultor Enrique Moret Astruells (Sueca, 1910 – L’Havana, Cuba, 1985), faltà el passat dijous a un hospital de la capital de l’lla caribenya, segons ha pogut saber RiberaBaixa.info de fonts familiars.

Moret Echeverría havia exercit, no fa massa anys, d’ambaixador de Cuba davant els organismes de les Nacions Unides a Roma. Amb anterioritat ocupà la mateixa responsabilitat a Tunísia. La jubilació política de Fidel Castro condicionà que retornara a l’illa caribenya per a assumir altres responsabilitats.

moret-echeverria-sueca-gener-2006

Moret Echeverría (tercer de dreta a esquerra) a Sueca en l’escola Escultor Beltran en gener de 2006

El fill del lluitador i escultor valencià sempre havia mantingut una estreta relació amb Sueca, València i Valladolid, on encara té familiars i amics que han valorat la trajectòria i compromís social de son pare que fou director de l’Instituto Superior del Arte (ISA) de Cuba.

Moret Echeverría deixa entre els vius la seua muller Adelaida Fernández, el fill Enrique Moret Fernández, qui també ha fet la carrera diplomàtica, i dos netes.

RBi

Enllaç per a saber-ne més d’Enrique Moret Astruells


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.