Els advocats del col·legi de Sueca analitzen la professió en el seu 175 aniversari

Els advocats del col·legi de Sueca analitzen la professió en el seu 175 aniversari

L’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca aprofitarà la celebració del 175 aniversari de la seua fundació per a abordar importants aspectes del passat, present i futur de l’Advocacia, segons ha explicat al migdia d’avui el degà, Jesús S. Muñoz i Carrasquer, en roda de premsa.

nicola-munoz-ferrando

Nicola, Muñoz i Ferrando

La primera d’aquestes visions s’analitzarà el pròxim 10 de juny, coincidint amb el lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat que ha concedit l’ajuntament al col·legi, amb el suport d’una àmplia representació de col·lectius i entitats locals. Aquest acte protocol·lari es durà a terme a les 18:30 hores en el Saló de Plens de l’edifici consistorial sota la presidència de l’alcaldessa, Raquel Tamarit. El sotssecretari de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Francesc Gamero, lletrat pertanyent al Col·legi de Sueca, serà l’encarregat d’exposar la laudatio que justifica l’alta distinció.

A continuació, el propi degà inaugurarà els actes commemoratius d’aquest 175 aniversari. Es durà a terme a les 20 hores en el claustre del Espai Joan Fuster. El degà emèrit del col·legi suecà, Joan Maria Tamarit i Palacios, presentarà el llibre “El Col·legi d’Advocats de Sueca. Fundació i primers anys de vida”, de Carles Tormo, professor d’Història del Dret de la Universitat de València. El volum, editat amb tot luxe de detalls, recorre els primers anys d’història d’aquesta institució a través de més de 150 pàgines.

Després de la conferència, el president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Mariano Durán, farà lliurament al col·legi amfitrió de la Medalla al Mèrit en el Servei a l’Advocacia.

Present i futur
Per a tractar el present preparen una taula redona en la qual participaran representants de tots els agents que intervenen en l’acció de la Justícia: jutges, funcionaris, secretaris judicials o lletrats de l’Administració de Justícia, Guàrdia Civil, fiscals, advocats, procuradors i servei de mediació. Està previst que es duga a terme el divendres 1 de juliol.

“Volem abordar la situació actual de l’Administració de Justícia en el partit judicial de Sueca i que cadascun dels sectors professionals aporte el seu punt de vista, plantejar els problemes als quals ens enfrontem en el dia a dia, debatre i tractar de buscar solucions conjuntes”, ha explicat el degà Muñoz, qui ha estat acompanyat en la presentació pel diputat segon del col·legi suecà, Vicent Nicola.

La perspectiva de futur serà la qüestió a analitzar el pròxim mes d’octubre. Ho faran a través d’una conferència a càrrec de Victoria Ortega, presidenta del Consejo General de la Abogacía Española. Tenen la intenció que estiga al costat de Mariano Durán, president del Consell Valencià de Col·legi d’Advocats “perquè ens exposen la projecció de futur dels col·legis d’advocats i de l’Advocacia en sí mateixa, còm ens veu Europa, les conseqüències del TTIP, les perspectives en matèria de competència, la problemàtica sobre la possible privatització del torn d’ofici, la mediació com a solució de conflictes extrajudicials, així com altres aspectes d’interès per a la professió”, ha manifestat Muñoz.

Renovació de la web col·legial
Aprofitant la celebració, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca ha renovat la seua pàgina web, dotant-la de més continguts. L’informàtic, Javier Ferrando, de l’empresa suecana Imagina Informática, ha explicat totes les novetats del nou portal d’internet, en la roda de premsa celebrada en l’edifici principal dels jutjats de Sueca.

“Volem que servisca d’eina, principalment per als col·legiats, com a mitjà de comunicació entre el col·legi i els seus integrants, però també per a la resta d’agents que treballen en l’Administració de Justícia”, ha matisat el degà. A més, desitgen que la nova pàgina web siga una finestra perquè els ciutadans en general coneguen la institució col·legial, i els serveis que el col·legi els ofereix, entre ells, la tramitació del benefici de justícia gratuïta i torn d’ofici, el servei d’intermediació hipotecària i en matèria d’arrendaments urbans, la mediació civil i familiar, així com els requisits necessaris per a poder inscriure’s i els avantatges que ofereix ser membre del quasi bicentenari col·legi.

O.R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.