Paloma Mateache, nova directora-conservadora del Parc Natural de l’Albufera

Paloma Mateache, nova directora-conservadora del Parc Natural de l’Albufera

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha seleccionat ja als primers set nous directors-conservadors de parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.

En esta primera fase s’han cobert set de les 12 places creades per a excercir, en comissió de servei o adscripció provisional, com a director/a-conservador/a de parcs naturals de la Comunitat Valenciana, que el Consell va oferir el passat dia 10 de maig als funcionaris de carrera de la Generalitat que estigueren interessats a ocupar-les.

Els 16 Parcs Naturals que ja tenen oficialment director són: L’Albufera (Paloma Mateache); Font Roja i Serra Mariola (Salvador Palop); Prat de Cabanes-Toreblanca i Serra d’Irta (Aurora Quero); Lagunas de la Mata-Torrevieja, Salinas de Santa Pola i El Fondó (Francisco J. Martínez), Serra d’Espadà (José Vicente Escobar), Macis Penyagolosa i Tinença de Benifasà (Miquel Ibáñez); Túria i La Pobla de Sant Miquel (Antoni Ballester). Tots ells prendran possessió de les places el pròxim 15 de juny.

Les cinc places restants es cobriran amb la borsa de treball que Funció Pública va obrir amb este fi el passat mes de març. Corresponen als parcs naturals del Penyal d’Ifac i Serra Gelada; el Montgó i Marjal Pego-Oliva; Illes Columbretes i Desert de les Palmes; Serra Calderona; Gorges del Cabriol i Chera-Sot de Chera.

Els nomenaments tindran efecte durant un període transitori, fins que es cobrisquen les places per oposició quan hi haja disposició pressupostària per a convocar-les.

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, ha manifestat la seua satisfacció “perquè s’ha donat un pas crucial per a dignificar la gestió dels parcs al recuperar la figura del director-conservador”, eliminada per l’anterior govern fa cinc anys “per a fer els nomenaments sense procés selectiu i ni tindre en compte les característiques especials que es requerixen per a estos llocs”.

En este sentit cal recordar que la convocatòria de la conselleria per a cobrir estes places requeria que els aspirants disposaren de llicenciatura en Biologia, Ciències Ambientals, Farmàcia, Geografia, Enginyeria Forestal, Agrònoma o títol oficial de grau equivalent, més un títol oficial de màster universitari.

Álvaro ha assenyalat “la necessitat que estes persones coneguen bé la matèria a què es van a dedicar perquè les seues tasques consistiran en la gestió de l’espai natural protegit i la seua àrea d’amortiment d’impactes així com les pròpies del cos o escala a què pertanyen”.

El secretari autonòmic de Medi Ambient ha comunicat als nous directors dels parcs naturals que “han de posar-se a treballar immediatament per a començar a esmenar les deficiències que al llarg dels últims anys s’han anat produint en estos paratges mediambientals de tan gran valor ecològic per a la nostra Comunitat”.

Conselleria-CAPA


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.