Sueca acull les XVII Jornades de convivència i esport per a persones amb malaltia mental

Sueca acull les XVII Jornades de convivència i esport per a persones amb malaltia mental

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals de la Ribera Baixa (AFEMRB) ha celebrat, el passat dijous a Sueca, les XVII Jornades de Convivència i Esport. El coordinador del Centre de Convivència Terapèutica de Sueca, Miguel Melero, explica que l’associació impulsa este iniciativa, que ve celebrant-se des de fa anys, amb l’ànim de fomentar la integració i rehabilitació d’estes persones, tot promovent este tipus de jornades participatives i de caràcter lúdic. Melero ha aprofitat l’ocasió també per encoratjar a la resta d’associacions i centres a programar activitats d’este tipus.

Els objectius d’esta jornada són múltiples, d’una banda es pretén fomentar la participació de la persona amb malaltia mental en activitats lúdiques i millorar la integració social d’estes persones i d’altra també es treballa per prevenir el seu deteriorament i aïllament i per sensibilitzar, alhora, a la societat sobre este tipus de malaltia.

En esta ocasió han participat un total de 24 centres d’arreu del nostre territori. Els assistents han compartit un divertit matí de convivència a les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu de Sueca, on s’han celebrat diferents competicions esportives i on s’han realitzat també altres activitats lúdiques com ara la pintura col·lectiva d’un mural amb la col·laboració de l’Escola Municipal d’Art Escultor Beltrán. Tot seguit, els assistents han gaudit d’un dinar de germanor al casal de la Falla Av. 18 de juliol.

La jornada va comptar també amb l’assistència de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i una representació dels regidors de la Corporació Municipal i també hi van assistir Jordi Vicedo, president de la Mancomunitat de la Ribera Baixa i alcalde del municipi veí de Corbera; Begoña Frades, responsable de l’Oficina Autonòmica de Salut Mental de la Conselleria de Sanitat; Manel Tabet, Gerent de l’Hospital psiquiàtric Padre Jofre de Bétera i Carlos Knecht, psiquiatra de la UME del centre; José Enrique Romeu, coordinador dels Serveis Psiquiàtrics de l’Hospital de la Ribera; Mª Paz Puchades i Ainhoa Rodenes, de la Unitat de Salut Mental de Sueca i Juan Martí Velis, president d’AFEM RB, l’associació amfitriona.

Sueca ha estat representada, en esta XVII edició de les jornades, pels usuaris del Centre de Convivència Terapèutica i pels de la Fundació de la Comunitat Valenciana Santos Andrés, Santiago i Miguel.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.