Cullera obri la prolongació de Germán Sapiña després de tres anys d’obres paralitzades

Cullera obri la prolongació de Germán Sapiña després de tres anys d’obres paralitzades

L’Ajuntament de Cullera ha obert hui al tràfic una part del tram de la prolongació de l’avinguda Germán Sapiña, una vegada resolt el conflicte urbanístic que impedia la finalització. Cal ressaltar que les obres estaven paralitzades des del 2013 en renunciar l’agent urbanitzador a prosseguir-les.

L’alcalde, Jordi Mayor, i l’edil d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, han visitat este matí la zona —ubicada al costat de la rotonda de l’Escorxador— acompanyats d’altres membres de l’equip de govern i tècnics municipals.

Els treballs executats al llarg dels últims mesos han permés consolidar el ferm amb saorra i asfalt, la construcció d’un mur al costat del llit del Xúquer, concloure la vorera, instal·lar l’enllumenat, realitzar labors de jardineria, disposar de nou mobiliari urbà, construir l’evacuació de pluvials i habilitar la senyalística vial necessària. Les actuacions també s’han dut a terme en el carrer Despedida.

Reivindicació veïnal
L’entrada en funcionament del vial dóna resposta a una reivindicació dels veïns de la zona, que durant anys han hagut de conviure al costat d’un carrer inacabat. A més de facilitar el tràfic, s’oferixen noves places d’estacionament en una zona bastant congestionada de la ciutat.

Les millores també han permés implementar les mesures de seguretat necessàries, ja que el carrer discorre al costat del Xúquer i en este tram no hi havia barana que evitara possibles caigudes al riu.

En 2006, consistori va acordar cedir la condició d’agent urbanitzador de la coneguda com a Unitat d’Execució 34/1 del PGOU de Cullera a la firma Vaindeco SL. En 2008, es va aprovar el projecte de reparcel·lació i es va fixar un termini de 18 mesos. L’acta de replanteig d’inici de les obres data de 2009, però en 2013 es va sol·licitar una paralització temporal de la programació. L’ajuntament va iniciar els tràmits per a resoldre la condició d’Agent Urbanitzador i deixar fora, per incompliment, a la citada societat.

El passat mes de setembre, a instàncies del nou govern local, el ple va acordar confiscar l’aval de 84.000 euros a la societat que, prèviament, havia renunciat a la seua condició d’agent urbanitzador. Des d’aleshores, es va iniciar el procés per a adjudicar les obres de finalització d’esta part de la unitat d’execució, que conclou ara amb l’obertura del carrer.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.