Carta oberta de la Banda de l’Agrupació Musical a l’equip de govern del Perelló

Carta oberta de la Banda de l’Agrupació Musical a l’equip de govern del Perelló

La Banda de l’Agrupació Musical de El Perelló acaba de complir 10 anys. Molt ha sigut l’esforç, el treball i la dedicació que hem invertit i que ens ha fet arribar a ser una banda consolidada, amb certa estabilitat i consistència. Aquesta estabilitat s’ha vist amenaçada últimament amb les decisions preses pel nou equip de govern que ha decidit, d’una manera totalment imprevista i brusca retallar prop del 50% la partida pressupostària destinada a la Agrupació, consignació que fins ara era de 9.000€ i que és vital per a la supervivència d’una entitat com la nostra. Aquesta decisió ens sorprèn ja que el romanent de tresoreria de la liquidació de l’exercici 2015, aprovat recentment, ha obtingut un resultat de 747.000€, quantitat més que suficient per a seguir mantenint l’assignació que teníem fins al moment i que amb tant d’esforç s’ha mantingut per part de les distintes corporacions que han fet un esforç per a que aquesta banda fos una realitat, ajudant econòmicament, cedint part de les instal·lacions municipals per a desenvolupar la nostra activitat… cosa que sempre hem agraït de tot cor.

Des de l’Agrupació Musical de El Perelló no estem dispostos a acceptar aquesta decisió de l’Ajuntament sense explicar, amb tota transparència i bona voluntat, que la consignació que ens ofereix l’Ajuntament no ens permet subsistir com a entitat, i ens aboca a un estat de precarietat molt difícil de suportar i que frena, rotundament, el creixement de la nostra societat i ens dirigeix, en últim terme, a la desaparició. Tot i açò, entenem que en una època d’incertesa econòmica com la que ens toca viure s’intenten ajustar els pressupostos i es tracten de “rendibilitzar” més les inversions públiques, encara que ens pareix absurd parlar de valors culturals i artístics des de la freda perspectiva econòmica i en termes de “beneficis i pèrdues”.

Ens entristeix profundament que es pose en joc la continuïtat d’una entitat que, pensem, és un bé d’un valor immens per a El Perelló i una manifestació cultural molt arrelada en el nostre territori. El pertànyer a una banda ens transmet valors com el treball en equip, ens educa la sensibilitat, ens fomenta la creativitat i ens fa, en definitiva, ser persones més madures i crítiques. Per això esperem un canvi de postura en l’actitud poc dialogant amb la que ens hem trobat per part de l’Ajuntament al encetar aquest debat i una rectificació d’aquesta assignació econòmica que ens permeta seguir educant en la música i seguir creixent com a banda. Per altra banda, agraïm enormement el suport per part dels veïns i col·lectius locals que ens han demostrat des del primer instant el seu suport més incondicional.

Banda de l’Agrupació Musical de El Perelló


 

 1. avatar
  MUSICA MAESTRO 17 maig, 2016, 2:37 pm

  El jornal de tots el regidors segur que no el baixen, tot al contrari que per aixó si que hi han diners, lamentable.

  Reply
  • Què sabrà vostè dels jornals dels Regidors, de fet la majoria d’ells no cobra un dur. Si llig vostè la contestació de l’Ajuntament (jo sempre busque les dos versions de les històries), vora que l’Ajuntament es fa càrrec de tot, gastant-se en l’associació mes de 20.000€ anuals. A més és coneix que l’Agrupació musical s’ha dut un pon grapat de diners de l’Ajuntament durant molts anys, que casualitat que la Presidenta de l’Agrupació siga la dona de l’antic Alcalde que va dimitir fa uns mesos… Però d’això no es parla, perquè això no interessa.

   Reply
 2. avatar

  Això ho diràs per algu de Sueca que després de ser alcalde seguix cobrant lo mateix. El nou alcalde de El Perelló només cobra la seua pensió de jubilat. En canvi l’altre està en edat de jubilar-se i cobra de l’Ajuntament.

  Reply
 3. […] TEMA RELACIONAT: Carta oberta de la Banda de l’Agrupació Musical a l’equip de govern del Perelló […]

  Reply
 4. avatar

  No pagueu lloguer, ni llum, ni aigua i damunt pagueu als músics pels concerts!

  Crec que qui heu de canviar sou vosaltres ja que efectivament és absurd parlar en “beneficis i pèrdues” i vosaltres sols ho esteu mirant en aquesta direcció.

  Reply
 5. Iaiaofluata, si saps tant lo que cobra el nou alcalde també sabràs que ell no cobra pero li ha passat el jornal a la filla que es regidora, que li ha tocat la loteria!!
  Un poc mes de serietat!!!

  Reply

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.