Cullera convertirà en zona de vianants dos carrers de Sant Antoni a l’estiu

Cullera convertirà en zona de vianants dos carrers de Sant Antoni a l’estiu

El projecte de dinamització turística del barri de Sant Antoni de Cullera que impulsa l’ajuntament es traduirà este estiu en una altra iniciativa consistent en la conversió en zona de vianants de dos dels principals carrers d’esta zona urbana. Es tracta de les vies Pintor Ferrer Cabrera i Poeta Miguel Hernández.

carrer-miguel-hernandez-cullera-maig-2016

Carrer Miguel Hernández

Representants municipals, amb l’alcalde, Jordi Mayor, i el regidor d’Urbanisme, Juan Vicente Armengot, al capdavant, han tancat hui amb els comerciants de la zona este procés, consensuat també amb els taxistes, ja que actualment la parada d’eixe servici públic s’emplaça en el carrer Pintor Ferrer Cabrera.

«El nostre compromís era plantejar iniciatives per a impulsar Sant Antoni, el nostre principal barri turístic, i amb esta experiència estem donant un primer pas important per a recuperar una zona que en els últims anys havia quedat relegat de les prioritats municipals», ha destacat Mayor. «Estem veient com a grans ciutats com València estan duent a terme iniciatives d’este tipus amb èxit i creiem que pot donar bon resultat», considera el primer edil.

Per la seua banda, el responsable d’Urbanisme ha detallat que la intenció és «redirigir part del flux de turistes que circula pel passeig marítim cap a l’interior del barri, de manera que els comerços i locals d’hostaleria de la zona es vegen beneficiats».

Per la seua banda, els empresaris del sector servicis dels carrers afectats s’han compromés a realitzar activitats dinamitzadores per a atraure a més clientela.

Cost mínim
El mètode escollit és el denominat ‘fred’, sistema que no comporta cap actuació urbanística i que, per tant, tindrà un cost mínim per a les arques municipals.

El tall al tràfic rodat es realitzarà en tot el carrer, entre l’avinguda Blasco Ibáñez i Caminàs dels Hòmens i per a açò s’utilitzaran tests i pivots desmuntables que permetran l’accés als comerços, bars i restaurants per a no entorpir el seu funcionament.

La conversió en zona de vianants és una prova pilot que s’estendrà inicialment des del 15 de juny fins al 15 de setembre, coincidint amb l’entrada en funcionament de la Zona Blava a esta part de la capital turística de la Ribera. L’actuació compta amb l’informe favorable de la Policia Local.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.