Bicicletes amb caixetins arreplegaran residus electrònics a Cullera este divendres

Bicicletes amb caixetins arreplegaran residus electrònics a Cullera este divendres

L’abandó d’electrodomèstics i aparells electrònics en la via pública és encara una realitat no superada. Per a tractar de canviar eixos comportaments perjudicials per al medi ambient, el consistori s’ha sumat a la campanya ‘Recicla els teus aparells’, un projecte per a conscienciar sobre la importància de la gestió de residus elèctrics i electrònics a la Comunitat Valenciana.

La iniciativa es traduirà en bicicletes amb caixetins que recorreran Cullera este divendres a partir de les 10 hores per a arreplegar els xicotets aparells que els veïns vulguen rebutjar. A més, la seua participació en el projecte pot tindre premi, ja que la iniciativa porta aparellat un concurs el premi del qual és un viatge al Teide.

Els ‘bici-informadors’ que recorreran Cullera lliuraran un cupó als dipositaris d’electrodomèstics i aparells electrònics perquè l’emplenen amb les seues dades personals i el dipositen en l’urna que incorporaran les bicis per a entrar en el concurs d’un viatge. També és possible participar en el certamen a través de la pàgina de Facebook ‘Recicla tus aparatos’.

Por ese motivo, el edil de Medio ambiente, Hugo Font, ha instado a los vecinos a aprovechar esta oportunidad para deshacerse de los aparatos que ya no utilizan. Asimismo, ha recordado que el abandono de electrodomésticos en la vía pública fuera de los puntos y días de recogida «comporta un perjuicio al medio ambiente y, por lo tanto, hay que hacer uso de los medios a nuestra disposición, como por ejemplo el Ecoparque, para depositar estos residuos y lograr una recogida selectiva». Además, el concejal recuerda que tirarlos en lugares no autorizados comporta una sanción económica.

El consistorio ha detectado un incremento del problema en las últimas fechas, especialmente en núcleos de población como por ejemplo el *Marenyet, el *Brosquil y el Rincón. El responsable municipal ha pedido que se haga uso del Ecoparque para deshacerse de estos aparatos.

Xicotets grans gestos
La web www.reciclatusaparatos.com establix les condicions del certamen i d’esta campanya que recorda, per exemple, que reciclar un tub fluorescent salva 30.000 litres d’aigua de ser contaminada o que el 93 % dels components d’un ordinador són reciclables. Altres dades oficials apunten al fet que el 90 % dels materials continguts en telèfon mòbil són reutilitzables, així com que reciclar un frigorífic preserva el CO2 que absorbixen 13.563 arbres al dia.

Els valencians només reciclem entre un 15 i un 20 % dels aparells elèctrics i electrònics, segons les estadístiques de la Generalitat, mentre que la resta acaba al fem o en abocadors il·legals on només s’aprofita el material del qual es pot extraure un benefici i no es tracten els components potencialment perillosos.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.