Crònica del Club de Córrer Peus-Quets: continuem… rodant

Crònica del Club de Córrer Peus-Quets: continuem… rodant

Pensava que aquesta vegada, a banda dels entrenaments, i els que la penya de Pedals-Quets poguera rodar, hi hauria pocs kilòmetres recorreguts. Ha sigut una setmana tranquil·la, … amb una mica de “moguda”. Tampoc hagués sigut gran pecat això de quedar-se a casa, o passejar o anar de compres… aprofitant que la pluja era segura, no?

alice-rebull-catadau-maig-2016

Alice Rebull, primera a Catadau

Dimarts, una xicoteta expedició explora una ruta de senderisme per les Gorges del Cabriol. De perfil fàcil, la ruta ens permetrà admirar des de molta altura, les gorges tallades pel curs del riu Cabriol i els perfectes i molt tancats meandres que dissenya a la pedra este afluent del Xúquer. Aquesta serà la darrera excursió de la temporada per a Senda-Quets al mes de Juny.

Dissabte, a Catadau amb un cel de plom i una humitat penetrant, se celebra la XVI Volta a Peu. Una petita quadrilla de Blavets tornen al Marquesat per córrer els 10,5K del traçat, vàlid per al Circuit de la Ribera que compta amb un total de setze proves.

Alice Rebull no deixa passar la ocasió per a enfilar-se a lo més alt del podi: 1ª de les Veteranes B. El recorregut es dur. Els llargs kilòmetres per les pujades i baixades de la Lloma Molina i la Lloma Pagana i els tobogans continus del casc urbà li costen a penes 49mn25. Molt bon crono per a un itinerari rigorós i exigent.

Ja sabia jo que devia deixar uns quants renglons per a Alice. Em trac el barret campiona!

Tavernes. Prese Claver, Paqui Riera i Pascual Azorín corren el VIIIè Gran Fons que organitzen Tabernes, Simat i Benifairó. Entre la Serra de Corbera i el Mondúber, la cursa, llarga de 15,7K, recorre carreteres de la Valldigna també prou agrestes. La Safor es suficientment muntanyosa com per a oferir unes precioses vistes regalant-nos els ulls, tot i destrossant-nos les cames! Amb el seu estil particular i superant la severitat del perfil, Prese, un cop més ateny la cima del podi, 1ª en Veteranes B, demostrant per enèsima vegada que porta ADN guanyador. I doblet de copes: Paqui queda 3ª! Com les bones essències, excel·lència concentrada!

Diumenge, al voltant de 30 Blavets, el gruix de la tropa fa els 7K del Perelló. Es la tercera edició de esta curta carrera. Enguany entra dins de les onze proves que conformen el Circuit de la Albufera. Rubén Cerros, Emilio Sala i Tomàs Cuesta van llargament per baix de 4mn/km. Mila Sifre, Veterana C, arriba tercera de la seua categoria corrent a 5:05. 63 anys ben aprofitats!

I amb valor, força i una obstinació genuïnament femenines, Tere, Alicia i Dolo tanquen la terna de manera èpica. Una reverència es lo que es mereixen estes tres braves Peuetes!

De matí també, la secció de Pedals-Quets, en dos grups, surt a pegar una volta. Uns cap a Simat i els altres cap a la Murta i el Forn de Carrascosa. De tota manera, a peu o encavallats a la bici, tots acaben amb un esmorzar i unes xerrades animades resguardats al bar, de la fina pluja que no ha cessat durant tot el matí.

La més llarga distància es fa a la Romeria Nocturna a la Basílica de la Mare de Deu dels Desemparats on, entre els 170 caminants hi participen uns quants membres de Peus-Quets. La caminada s’ inicià a Sueca el Dissabte a les huit del vespre cap a València. La previsió es de sopar a Sollana, seguir cap al Romaní i Silla durant les hores nocturnes, amb unes llanternes a les mans i una sòlida determinació al cap. Arribats a La Torre de matinada, es l’ hora de reposar energies davant d’ una tassa de xocolata acompanyada d’ unes bones porcions de mona! Uns instants de descans i la marxa se reinicia amb la intenció d’ entrar a la Plaça de la Verge sobre les set del matí i assistir a la missa d’ Infants a la pròpia Basílica, estendard de la Verge al cap davant de la Romeria. Objectiu assolit, el compromís s’ aconsegueix un any més.

I el Club creix: benvinguda Tere Reig! Ull, Peuets i Peuetes, fent-se gran el Club i copant podis setmana si i setmana també, correm el risc de morir d’ èxit!

Joanjo Presència
Peus-Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.