La Policia Local de Cullera imparteix un curs defensa personal a una vintena de dones

La Policia Local de Cullera imparteix un curs defensa personal a una vintena de dones

Com reaccionar en cas de ser víctima d’una agressió. L’Ajuntament de Cullera ha iniciat un curs de defensa personal dirigit a una vintena de dones. L’acció formativa impartida de forma altruista per experts de la Policia Local cullerenca amb el suport d’agents de la policia de Catarroja es perllongarà al llarg de tot este mes.

El dilluns es va celebrar la primera de les sessions, en la qual després d’una introducció teòrica es van dur a terme exercicis pràctics basats en una premissa: protegir-se davant l’agressió i, posteriorment, saber com reaccionar.

El que se cerca és la «supervivència» de la víctima, expliquen els responsables del curs. «Davant un atac, el primer que experimenta el cos humà és una reacció de por i el que fa és intentar protegir-se. Després el que pretenem és que es reaccione», detallen.

Tècniques senzilles i reals
Els ensenyaments que reben les dones no estan orientats en cap cas a fomentar la violència, especifiquen, sinó al fet que a través de tècniques senzilles i el més reals possibles sàpien comportar-se davant una situació de risc per a la seua integritat física. Les assistents tindran l’oportunitat de conéixer i practicar moviments naturals de defensa i diferents tècniques per a cobrir-se i reaccionar. També s’incidix en allò que no ha de fer-se en situacions de violència per a evitar conseqüències pitjors.

Esta és la primera vegada que l’Ajuntament de Cullera, a través de les regidories de Policia, Igualtat i Esports, organitza un curs d’estes característiques gràcies a la col·laboració desinteressada dels agents experts, els qui també han aportat el material.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.