Sueca acull este dissabte el Campionat de Raspall de la Dona i el festival Rasparock

Sueca acull este dissabte el Campionat de Raspall de la Dona i el festival Rasparock

Un total de 15 equips de dos i tres integrants participaran, este dissabte, en el I Campionat de Raspall de la Dona de Sueca, una iniciativa del consistori suecà i el Club Pilota Valenciana Xúquer. La jornada es celebrarà en els carrers Simón Vila i Almussafes de la capital de la comarca de la Ribera Baixa i s’espera la presència d’autoritats autonòmiques i representants del món de la pilota, així com també pilotaris de renom. Es tracta d’un torneig sense precedents a la comarca en el que prendran part vora 40 dones d’entre 13 i 44 anys.

Seran dotze hores de campionat i hi haurà primera i segona categoria. La jornada començarà a les nou del matí i està previst que finalitze a les sis de la vesprada amb la disputa de la gran final. Durant la jornada hi haurà esmorzar i dinar popular i així mateix s’han programat també tallers i activitats sobre el joc de la pilota a l’exterior del Pavelló Poliesportiu Cobert de Sueca per convidar a participar també als més menuts. Este campionat s’emmarca en el projecte global que treballa el club.

Els representants del CPV Xúquer assenyalen que els pilars bàsics que sostenen el seu projecte són la democratització, dignificació i normalització d’este esport. Dintre el concepte de democratització, el CPV Xúquer defensa la reivindicació de l’espai públic, tant del trinquet, com dels frontons i el carrer, en este esport. Així assenyalen “Volem que l’esport recupere el seu espai natural, que es torne a jugar al carrer, i en este mateix projecte democratitzador, volem treballar també per integrar i fer més visible a la dona en la pilota”.

El I Campionat de Raspall de la Dona a Sueca, és la primera acció seriosa que emprèn el club, després dels seus primers sis mesos d’existència. Una iniciativa però ben necessària, apunten, donat que no hi ha cap altre lloc on es celebre un campionat femení de pilota, llevat d’aquells que s’emmarquen en les competicions federatives o les partides programades d’exhibició.

Des del consistori sostenen també que esta és una iniciativa del tot necessària perquè, malgrat que la presència de les dones en manifestacions i activitats esportives és ja un fet comú i habitual, l’esport és encara un àmbit molt masculinitzat i més concretament, la pilota valenciana, on tradicionalment sempre hi han participat més els homes.

Per arrodonir la jornada i amb les mateixes connotacions reivindicatives, l’organització ha programat també un final de festa musical amb la primera edició del festival RaspaRock. Actuaran els grups The Baldwins, Mi Sostingut, Pupil·les Dilatives, Els Bonicos i el polifacètic Toni de l’Hostal.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.