Miquel Gironès, ex component d’Obrint Pas, estrena el nou espectacle a Almussafes

Miquel Gironès, ex component d’Obrint Pas, estrena el nou espectacle a Almussafes

El pròxim dilluns 25 d’abril es commemora un esdeveniment històric per als valencians. Aqueix dia de l’any 1707, el nostre poble va perdre els seus furs i les seues institucions. Per a recordar els esdeveniments, l’Ajuntament d’Almussafes ha programat una sèrie d’iniciatives culturals obertes a tota la ciutadania. El passat diumenge 17 d’abril ja es va celebrar el primer dels actes promoguts per l’equip de govern municipal. El Centre Cultural va reunir a la vesprada a nombrosos veïns en la projecció de la pel·lícula documental “L’Ovidi: el making of de la pel·lícula que mai és va fer”, cinta dirigida per Vicent Tamarit i protagonitzada pels reconeguts actors Eduard Fernández i Rosana Pastor.

Concert commemoratiu 
La segona proposta oferida des de la Regidoria de Cultura almussafenya és un concert commemoratiu del 25 d’abril, un actuació musical que es desenvoluparà aquest dissabte 23 d’abril a les 20 h. en el saló d’actes del Centre Cultural i que oferirà “Xiromita Trad Project”. Es tracta del nou espectacle del músic Miquel Gironès, ex component d’Obrint Pas, en el qual el ‘dolçainer’ realitza un viatge per les músiques tradicionals i les influències que l’han format com a músic i instrumentista.

“Anime a tots els veïns d’Almussafes a assistir a aquest concert aquest dissabte 23 d’abril perquè segur que s’ho passaran bé i se sentiran identificats amb la música de la nostra terra que Miquel Gironès interpretarà al costat dels seus companys”, destaca la regidora de Cultural, Teresa Iborra.

Durant la vesprada, la banda interpretarà una selecció de temes tradicionals, populars i propis, i en ella, com no podia ser d’una altra forma, la dolçaina, València i el Mediterrani són els màxims protagonistes. Sobre l’escenari estarà acompanyat per les veus de Miquel Gil i Rafel Arnal. A la viola de roda i el llaüt estarà Abel García, a la guitarra Toni Porcar, al baix Gusmà Gil i a les percussions Víctor Través.

A aquests al·licients se suma el fet que es tracta d’una estrena absoluta, per la qual cosa Almussafes serà la primera localitat en la qual recale aquest espectacle que respirarà sabor valencià per tots els seus costats. A més, les entrades, que ja estan disponibles en la recepció del Centre Cultural, són gratuïtes.

Els actes organitzats pel consistori finalitzaran aquest diumenge 24 d’abril amb el viatge cultural a Almansa. Allí, els participants realitzaran un recorregut pels carrers i els principals monuments de la ciutat per a conèixer de prop aquest esdeveniment històric. Les 52 places oferides es van cobrir en tan sol una hora el dia que es van posar a la venda.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.